Uudis

Selgusid Eesti meistrid suusaorienteerumise sprindi- ja tavarajal

Tartumaal, Vooremäe suusakeskuses, selgusid nädalavahetusel Eesti meistrid suusaorienteerumise sprindi- ja tavarajal.
Sprindirada Vooremäe tõusuderohkel ja hes tiheda suusavõrguga rajal pani suusaorienteerumise paremiku tõsiselt proovile. Meeste linnulennult 3,4 km ja 10 KP-ga rajal läks tihedas konkurentsis esikoht jagamisele. Võrdse tulemusega võidutsesid vanameister Margus Hallik (OK LUS) ja noorema põlvkonna esinumber Even Toomas (OK Peko), mõlema aeg 19.03. Napi 7 sekundilise kaotusega tuli kolmandaks Tarvo Klaasimäe (OK Ilves).
Naiste 3,0 km ja 10 KP-ga rajal oli taaskord konkurentidest kindlalt kiirem Maret Vaher (OK Põlva Kobras) ajaga 21.35. Järgnesid OK Võru esindajad Tuuli Mäeots 25.18 ja Kadri Siimsaare 26.50.
Juuniorid sõitsid eliitklassiga samal rajal. Võidutsesid Lauri Sild (OK Võru) aeg 21.41 ja Triin Aedmäe (OK Põlva Kobras) aeg 28.42.
Öösel sadanud lume ja tuisu tõttu olid tavaraja võistlustingimused eelmise päeva sprindiga võrreldes veelgi raskemad, kuid rajameistrid olid andnud endast parima ning suusaradade võrk olid igati nõuetekohaselt sisse sõidetud.
Meeste põhiklassis jäi medalikolmik samaks nagu laupäevases sprindis, kuid muutus nende omavaheline järjestus. Linnulennult 12,3 km pikkusel ja mägisel rajal oli teistest selgelt üle Tarvo Klaasimäe ajaga 1:00.35. Sprindis esikohta jaganud Margus Hallik ja Even Toomas olid aegadega 1:04.41 ja 1:05.13 vastavalt teine ja kolmas.
Naiste põhiklassis oli taas pidurdamatus hoos Maret Vaher, kes võttis 8,5 km rajal veenva esikoha ajaga 59.16. Hõbe ja pronksmedali teeninud Tuuli Mäeots ja Heleri Kivil (LSF PT) said aegadeks vastavalt 1:07.03 ja 1.09.40.
Juunioride arvestuses olid kiireimad Sander Linnus (OK Peko) ja taas Triin Aedmäe.
OK Ilves korraldatud võistlusel startis üle 200 suusaorienteeruja, kes jäid väga rahule peakorraldaja Raivo Rõõmu tehtud tööga.
Tänavuse talve Eesti meistrivõistluste viimane ala, märketeatesuusatamine, toimub veebruari viimasel nädalavahetusel Põlvamaal Mammaste suusakeskuses.

Täielikud tulemused:
http://www.okilves.ee/voist/emv/suusa2010/index.php