Uudis

Teatejooksukullad selgusid tasavägises heitluses

Eesti meistrivõistlused teateorienteerumises pakkusid põneva etenduse nii mees- kui naiskondade medaliheitluses.
Naiste teatejooks algas viimaste aastate võitja OK Põlva Kobras naiskonna juhtimisel, ent konkurendid olid kohe kandadel ja kõik jäi viimase vahetuse jooksjate otsustada. Eelmise päeva lühiraja Eesti meister Merike Vanjuk oli taas veidi kindlam ja nobedam kui Annika Rihma ning kuldmedalid said kaela OK Kape naised (jooksid veel Marili Zimmermann ja Jana Kink). Minutilise kaotusega järgnes OK Põlva Kobras. Viimase vahetuse parima etapiajaga tõstis Kirti Rebane poodiumile SK Saue Tammed naiskonna, kus jooksid veel Marje Venelaine ja Anneli Orav).
Meeste teatejooksus alustas eeldatav võitjasoosik Eesti Kaitsejõudude Spordiklubi meeskond kindlalt. Meeskonna liider Olle Kärner võitis etapi enam kui minutilise eduga JOKA esindaja Kristjan Trossmanni ees. Järgnevad jälitajad, sealhulgas ka OK Võru avavahetuse jooksja Timo Sild, olid veel paar minutit kaugemal ning tundus, et viimaste aastate teatejooksude valitseja läheb jällegi oma teed.
Teises vahetuses tegi aga väga võimsa jooksu Eesti juunioride liider Lauri Sild, kes edestas etapil järgnevaid ligi kolme minutiga ja viis OK Võru meeskonna juhtima. EKJ SK jooksja Marek Nõmm kaotas 25 sekundiga, mis jättis võiduvõimalused mõlemale meeskonnale. Rajal tasavägise heitluse pidanud ankrumeeste duellis jäi lõpuks peale samuti eelmise päeva kullamees Markus Puusepp OK Võrust ning edestas lõpujoonel Sander vaherit EKJ SK-st ligi minutiga.
Pronksised medalid võitis SK Saue Tammed meeskond Jürgen Einpaul, Erkki Aadli ja Peeter Pihl.