Uudis

Rattaorienteerumise MM-i lühirajal eestlased särata.

Portugalis, Chaves’i linnas jätkus rattaorienteerumise MM lühirajaga.
Korraldajad olid planeerinud lühiraja ootamatult pikana ning nii meeste, kui ka naiste seas läksid võitjate ajad üle tunni. Eestlastele harjumatute ülijärskude laskumistega võistluse võitis meeste seas Samuli Saarela ajaga 1:06.34, edestades üleeilse sprindi võitjat Adrian Jacksonit Austraaliast 40 sekundiga. Kolmandana lõpetanud Luca Dallavalle Itaaliast kaotas võitjale juba üle 3 minuti. Sprindis hõbeda võitnud Tõnis Erm jäi juba raja algusosaks kimpu tehniliste probleemidega, mis võtsid aega koguni 15 minuti ringis ja seepärast tuli võistlus katkestada. Lauri Malsroos ja Margus Hallik lõpetasid aegadega 1:23.02 ja 1:24.03 vastavalt 43. ja 49. kohal.
Naiste seas sai oma järjekordse MM-kulla austerlanna Michaela Gigon ajaga 1:00.39, järgnesid Rikke Kornvig Taanist (1:01:12) ja Marika Hara Soomest (1:01:53). Ainus Eesti esindaja, Maret Vaher, lõpetas 32. kohal ajaga 1:12.34.

Samas toimunud juunioride MM-i lühirajavõistluse tulemused tühistati maastikule valesti paigutatud kontrollpunkti tõttu.

Järgmisena sõidetakse kolmapäeval tavaraja eelsõidud ja reedel tavaraja finaal