Uudis

MM-il jagati viimased individuaalmedalid

MM-il jagati viimased individuaalmedalid

Viimased individuaalmedalid mängiti orienteerumisjooksu MM-il Trondheimis välja täna lühirajal.
Meeste raja pikkus oli 5,5 km ja naistel 4,5 km.
Finaali, 45 parema sekka, olid eestlastest jõudnud vaid Olle Kärner ja Merike Vanjuk. Mõlemad tegid suhteliselt hea soorituse, ehkki Kärneril tuli raja lõpuosas sisse üks enam kui minuti maksma läinud viga. Jooksukiiruses tuli paraku tõdeda mõõdukat allajäämist parimatele ja lõppkohtadeks jäid Kärneril 22., kaotus võitjale 4.29 ja Vanjukil 23., kaotus võitjale 7.01.
Meeste seas tuli esimest korda maailmameistriks 28-aastane norralane Carl Waaler Kaas, kes edestas 7 sekundiga rootslast Peter Öbergi, pronks läks jagamisele orienteerumismaailma kahe suurkuju – prantslase Thierry Gueorgiou ja šveitslase Daniel Hubmanni vahel.
Naiste võitja, soomlanna Minna Kauppi on meeste võitjaga ühevanune, kuid omab varasemast oma medalikogus juba 5 MM-kulda. Ta edestas 20 sekundiga suurfavoriit Simone Nigglit Šveitsist ja 56 sekundiga Marianne Anderseni Norrast, kelle medalikollektsiooni lisandus sellega kolmas individuaalpronks kuue individuaalhõbeda kõrvale…