Uudis

Suusaorienteerumise MM-i sprindirajal võidutses noorus

Suusaorienteerumise MM-i sprindirajal võidutses noorus

Suusaorienteerumise MM-il Rootsis esimese distantsina kavas olnud naiste sprindi võitis 18-aastane Tove Alexandersson Rootsist. Sel aastal suusaorienteerumise juunioride MM-il 2 kulda, 1 hõbeda ja teatepronksi võitnud ja eelmisel suvel ka orienteerumisjooksus juunioride MM-il võidutsenud rootslanna läbis 4,0 km ja 13 KP-ga raja ajaga 15.11 ja edestas 53 naise konkurentsis koondisekaaslast Helene Söderlundi 3 sekundiga. Kolmanda koha saavutas Liisa Anttila Soomest, kaotus võitjale 13 sekundit.
Meeste 5,3 km ja 15 KP-ga rajale startis 79 võistlejat. Taas võidutses noorema põlvakonna esindaja, soomlane Olli-Markus Taivainen ajaga 18.04. Talle järgnes koondisekaaslane Staffan Tunis 3-sekundilise kaotusega. Kolmas koht Peter Arnessonile Rootsist, kaotus 23 sekundit.
Võistlustules olnud kolm Eesti meest tegid korraliku sõidu, ent eesmärgiks olnud kohta esikahekümnes siiski saavutada ei õnnestunud. Even Toomas saavutas 26.koha ajagaga 20.45, Tarvo Klaasimäe 29.koht 21.05 ja raja lõpuosas vigu teinud Priit Randman 50.koht.
Homme võisteldakse lühirajal