Uudis

Lauri Sild on riikliku spordistipendiumi saajate seas

Lauri Sild on riikliku spordistipendiumi saajate seas

Kultuuriministeerium eraldab esimesel poolaastal riiklikku spordistipendiumi kokku 72 sportlasele. Vastavalt VII Eesti Spordi Kongressil kokkulepitule on riiklikud spordistipendiumid mõeldud eelkõige tippspordi järelkasvu toetuseks.

Kultuuriministeeriumi asekantsler Tõnu Seili sõnul võimaldab uus riiklike sporditoetuste süsteem eraldada stipendiumi senisest enamatele sportlastele. „Kultuuriministeeriumi põhitähelepanu on noorsportlaste ja mitteolümpiaalade sportlaste toetamisel, tippsportlaste toetus tuleb Eesti Olümpiakomitee kaudu. Tänu uuenenud süsteemile jagub stipendiume rohkem,“ märkis Seil.

210-euro suuruse igakuise stipendiumi saavad esimesel poolaastal Marek Niit (kergejõustik), Eveli Saue (pildil, laskesuusatamine), Deniss Karpak (purjetamine), Kaarel Nurmsalu (suusatamine) ja Kaisa Pajusalu (sõudmine), kes on näidanud rahvusvahelistel võistlustel suurepäraseid tulemusi.

140-eurosed kuustipendiumid said … Lauri Sild (orienteerumine),… .