Uudis

Jagati esimesed orienteerumisjooksu MM-i koondisekohad

Jagati esimesed orienteerumisjooksu MM-i koondisekohad

Eile toimusid Prantsusmaal tänavuse orienteerumisjooksu MMi tavaraja naabermaastikul suured rahvusvahelised võistlused, kus oma valmisolekut MMiks testisid väga paljude tugevate orienteerumisriikide koondised.
Stardijoonele asus tervelt 110 naist ja 170 meest.
Kohal olid ka 4 naist ja 4 meest Eestist ning vastavalt koondise koostamise juhendile teenisid sel võistlusel parim Eesti mees ja naine otsepääsme MMi tavarajale.
Raja pikkus oli naistel 8,6 km ja meestel 13,1 km. Maastik oli väga kivine ja raske läbitavusega ning nii spetsiifiliselt tehniline, et isegi skandinaaviamaades puudub sellele kodune analoog. Sellega seletub ka kõigi nende riikide koondiste osavõtt võistlusest.
Ülitehnilisele ja raskele maastikule omaselt venisid vahed tulemuste protokollis ülisuurteks. Naiste seas võitis rootslanna Annika Billstam lähimat konkurenti enam kui 5 minutiga ning rootslannade päralt olid tervelt viis esimest kohta. Meie parimana oli Kirti Rebane ligi 26-minutilise kaotusega 40. kohal ja teenis sellega välja koha MMi tavarajale. Teiste eesti naiste kohad: 46. Merike Vanjuk, 58. Grete Gutmann, 75. Piibe Tammemäe.
Meeste klassis oli selles Prantsusmaa osas üles kasvanud legendaarse Thierry Gueorgiou ülekaal konkurentide ees veelgi suurem – teisena lõpetanud rootslane Anders Holmberg jäi ligi 9 minuti kaugusele!!! Meie meestest teenis MM-pääsme 20. tulemusega lõpetanud Lauri Sild (kaotus võitjale 24 minutit). Olle Kärner oli 25., Kristo Heinmann 47. ja Peeter Pihl 94.

Täielikud tulemused:
http://www.nationalesavoie2011.fr/images/stories/listes_inscrits/resultats_N
ationaleSavoie_HE_DE.html

Võistluse kodulehekülg: http://www.nationalesavoie2011.fr/

Sel nädalal osalevad eestlased Prantsusmaal veel ühel lühirajavõistlusel, kus meie parim mees ja naine teenivad otsepääsme MMi lühirajale.