Uudis

Eesti-Läti orienteerumisliiga jätkub järgmisel nädalavahetusel.

Eesti-Läti orienteerumisliiga jätkub järgmisel nädalavahetusel.

Tänavu kevadel Eesti ja Läti Orienteerumisliitude ühisprojekti raames loodud kahe riigi ühine võistlussari jätkub kahepäevase võistlusega EOL Open 30. ja 31. juulil Viljandimaal Lillis. EOL Open on võistlus kvaliteetsetel uutel maastikel, mis Eesti Orienteerumisliidu poolt ellu kutsutud spetsiaalselt Eesti-Läti orienteerumisliigale mõeldes ning täitmaks lünka kesksuvises orienteerumiskalendris.

Eesti-Läti piiri äärne Lilli on orienteerumismaastikuna ürgselt neitsilik, pakkudes tõelisi orienteerumiselamusi detailse reljeefi ja vahelduva läbitavusega Teringi maastikukaitsealal, mida ajakirja Eesti Loodus 2007. aasta maikuu number kirjeldab kui “huvitavat põlislaaneilmelist metsa”, kust “võib leida omajagu kaitsealuseid ja haruldasi liike – see on üks Viljandimaa suure loodusväärtusega alasid”.

Kaardistajateks on meie tippmehed Kalle Kalm ja Madis Oras, kelle kasutada oli Läti firma Metrum poolt toodetud kõrgekvaliteediline laserskaneeritud reljeefialus, mis isegi nii kogenud eksperte oma täpsusega üllatas, kuid professionaalidena ei saanud nad sealgi jalga sirgu lasta. Kahtlemata võib öelda, et vastvalminud Lilli kaardile meie maal täpsuses vastast pole – heitlus käib nüüdsest vaid sinu ja maastiku vahel!

Rajameistrina pakub vanameister Voldemar Tasa esimesel päeval nõudlikke lühiradu maastiku Lilli-poolsel detailirohketel küngastikul ning teisel päeval tavarada, mis kasutab maksimaalselt ära Suuga-Putniku künnise ja selle servaalade künkaid ja pisisoid

Läbi EOL Openi ning Eesti-Läti projekti koolide orienteerumise õppepäevade püüab Eesti Orienteerumisliit taaselustada varjusurma langenud orienteerumiselu Viljandimaal, mis aastakümnete jooksul pakkunud ohtralt orienteerumiselamusi Eesti tippmaastikel.
Tule osalema ja too Viljandimaa tagasi pildile!

Võistlusinfo leiab Orienteerumisklubi Võru kodulehelt: http://www.okvoru.ee ning registreerimine toimub läbi Ospordi http://www.osport.ee või e-posti aadressil sixten@hot.ee.
NB! Eripakkumine: Eesti-Läti orienteerumisliiga klasside liidritel ning suusaorienteerumise ja rattaorienteerumise kokkuvõtte parimatel on osavõtt tasuta! Ospord