Uudis

Rattaorienteerumise maailma karikasari startis Tšehhis

Rattaorienteerumise maailma karikasari startis Tšehhis

Tänavuse aasta rattaorienteerumise maailma karikasarja avaring toimus Tšehhis Praha lähistel. Kesk-Euroopale omased mägised maastikud olid nii orienteerumis- kui ka sõidutehniliselt väga rasked. Mitmetes rajalõikudes tuli keerukatel downhill laskumislõikudel suuta samaaegselt orienteeruda ka tihedas radade võrgustikus.
Eesti koondise võistlushoog ei olnud veel kõige parem, sest oli see meie sportlastele sisuliselt hooaja avastardiks, samas kui Lõuna- ja Kesk-Euroopas on rattaorienteerumise hooaeg kestnud juba ligi paar kuud. Paremad tulemused sõideti välja 16,6 km ja 23 kontrollpunktiga lühiraja võistluses, kus Tõnis Erm saavutas 22.koha, aeg 59.14. Samal distantsil saavuts Lauri Malsroos 34.koha ja Margus Hallik 35.koha. Võitis Beat Schaffner Šveitsist ajaga 52.35, järgnesid Luca Dallavall itaaliast 52.54 ja Jan Svoboda Tšehhist 54.27.
Teise alana oli kavas tavarada, kus 37,2 km ja 27 KP-ga rajal võidutsesid soomlased. Võitis Samuel Pökölä ajaga 1:40.00, järgnesid Samuli Saarela 1:42.22 ja tšehh Jiri Hradil 1:42.26. Eestlastest oli Tõnis Erm 34. ja Lauri Malsroos 35.
Samas toimunud juunioride Euroopa karikavõistlustel saavutas Taaniel Tooming tavarajal 6.koha ja lühirajal 8.koha.
Maailma karikavõistluste sari jätkub juunikuu alguses Poolas, augustis jagatakse MK punkte MM-il ja septembris sõidetakse MK finaaletapid Eestis Värska-Räpina ümbruses.