Uudis

EM lühiraja finaali pääsesid eestlastest Kärner, Sild ja Rebane

EM lühiraja finaali pääsesid eestlastest Kärner, Sild ja Rebane

Orienteerumisjooksu EM-võistlustel Rootsis Faluni lähistel joosti esimesel võistluspäeval lühiraja kvalifikatsioonivõistlus, kus finaalipääsuks tuli jõuda oma eeljooksus 17 parema sekka. Kuna EMi reeglid lubavad igast riigist osalema kuni 6 meest ja 6 naist, siis oli konkurents finaalikohtadele väga tihe. Kuuest startinud eestlasest teenisid 13. tulemusega oma eeljooksus finaalikoha Olle Kärner (aeg 27.02, kaotust eeljooksu võitjale 1.38) ja Timo Sild (27.03, 1.41). Finaaliuks jäi suletuks neljale meie mehele: oma eeljooksus 19. Lauri Sild (16 sekundit finaalipiirist), 19. Kristo Heinmann koht (29 sekundit finaalipiirist), 21. Peeter Pihl (49 sekundit finaalipiirist), 29. Kenny Kivikas (1.28 finaalipiirist).
Kolmest startinud eestlannast õnnestus finaalipääs Kirti Rebasel, kes oli oma eeljooksus küll 18. kohal ja 2 sekundi kaugusel 17. kohast, kuid viperuste tõttu ajavõtusüsteemis anti selles eeljooksus finaalikoht 20. paremale. Liis Johanson oli oma eeljooksus 21. , 45 sekundi kaugusel finaalist ja Sigrid Ruul vastavalt 28. ja 7.44.
Lühiraja finaal peetakse neljapäeval. Homme on kavas tavaraja eeljooksud startide algusega kl. 10.00
Täielikud tulemused EMi koduleheküljel http://www.eoc2012.se