Uudis

Timo Sild Balti meister, Anu Åkerman ja Merike Vanjuk teine-kolmas

Timo Sild Balti meister, Anu Åkerman ja Merike Vanjuk teine-kolmas

Sigulda lähistel Ratniekis joosti tänavuste Balti meistrivõistluste individuaalvõistlus orienteerumisjooksu tavarajal. Balti meistrivõistlustel osalevad Eesti, Läti, Leedu, Peterburi ja Valgevene täiskasvanute- ja noortekoondised. Balti MV maastikuks on Gauja ühe väiksema lisajõe sügav org, rajad on tiitlivõistlusele kohaselt rasked nii füüsiliselt kui tehniliselt.
Äsjasel EM-il Eesti parim olnud Olle Kärneri puudumisel tõi Eestile meesteklassis kastanid tulest välja Timo Sild. EM-il vormilanguse läbi teinud mees oli nüüd hoopis paremas minekus ja tõi võistkonnale väärtusliku esikoha 44-sekundilise eduga leedulase Simonas Krepsta ja ligi 4-minutiga lätlase Mārtiņš Sirmaisi ees. Teise eestlasena jõudis esikümnesse Lauri Sild, kes lõpetas kaheksanda kohaga.

Esikolmik:
1. Timo Sild Eesti 1.17.25
2. Simonas Krepsta Leedu 1.18.09
3. Mārtiņš Sirmais Läti 1.21.08

Naistest oli kõigist selgelt üle leedulanna Sandra Paužaite, kuid ülejäänud kaks poodiumikohta olid väga tubli soorituse teinud Anu Åkermani ja Merike Vanjuki päralt. Esikümnesse jõudis seitsmenda kohaga ka Kirti Rebane.

Esikolmik:
1. Sandra Paužaite Leedu 1.05.55
2. Anu Åkerman Eesti 1.09.37
3. Merike Vanjuk Eesti 1.09.57

Noorteklassides tõid Eestile medalid:
Klassis N14 1. Kristiina Himma
Klassis M16 2. Janek Piirisild, 3. Veiko Vinkel
Klassis N18 3. Laura Joonas
Klassis M18 3. Tõnis Laugesaar

Homme võisteldakse teatejooksudes ja selgub võistkondlik paremusjärjestus.