Uudis

Orienteerujad sprintisid üle piiri

Reedel, 1. juuni õhtul pidasid Eesti ja Läti orienteerujad maha tõeliselt piiriülese orienteerumisvõistluse kui Eesti-Läti orienteerumisliiga raames toimus linnasprint kaksiklinn Valga-Valkas. Pidevat vihma trotsides sprintisid 220 võistlejat läbi mõlema linn südame kulgenud radadel. Piirilinnade planeeringut iseloomustab avaliku ruumi suur osakaal, tänu millele on seal rohkeid teevalikuvariante ning ka Valga-Valkaga hästi tuttavad võistlejad avastasid rajal palju uut ja üllatavat.
Naiste põhiklassis noppis võidu alles 16-aastane Läti noortekoondise liige Sandra Grosberga Cesisest, kes edestas Valmiera neidu Līga Valdmanet 26 ja Eleri Hirve Võrust 67 sekundiga.

Naised 3,2 km
1. Sandra Grosberga OK Meridiāns 19.09
2. Līga Valdmane ZVOC 19.35
3. Eleri Hirv OK Võru 20.16

Meeste võistlusse sekkus vahepeal üks Valga maaomanik, kes sulges keset võistlust ootamatult ühe võistlejate jaoks olulise jalgvärava. See väike viperus avaldas mõju muuhulgas ka kolmandaks tulnud Kenny Kivika tulemusele, kuid ei rikkunud õnneks võistlust tervikuna. Võidu pälvis võrukas Timo Sild Läti koondise mehe Artūrs Pauliņši ees.

Mehed 3,6 km
1. Timo Sild EKJ SK 16.09
2. Artūrs Pauliņš Azimuts 16.24
3. Kenny Kivikas Ilves 16.43

Sixten Sild
Eesti Orienteerumisliit
50 68377