Uudis

Eesti meistrid pikal rajal on Peeter Pihl ja Liis Johanson

Eesti meistrid pikal rajal on Peeter Pihl ja Liis Johanson

Tänavuse orienteerumisjooksu hooaja viimased Eesti meistrivõistlused peeti pikal rajal. Maastikuna kasutati Sulbi ja Osula ümbruse metsi Võrumaal. Ühisstardiga võistlus kulges põnevalt nii meeste kui naiste põhiklassis. Meeste seas läks varakult juhtima Peeter Pihl, kelle edu lähima jälitaja ees ulatus vahepeal 6,5 minutini. Raja viimasel veerandil väsis liider aga sedavõrd, et finišis jäi teda tagant maruliselt lähenenud Timmo Tammemäest lahutama vaid 24 sekundit. Kolmanda koha noppis Alar Abram.
Naiste rajal tegi kohe algul suure vea üks favoriitidest, Liis Johanson, kes suutis seejärel siiski ennast peagi juhtpositsioonile võidelda ning seda lõpuni hoida. Teisel-kolmandal kohal jooksid raja viimaste etappideni Mirja Virve ja Eleri Hirv, kuid kahe viimase etapi võimsa sooritusega möödus neist mõlemast kogenud Merike Vanjuk ning võttis hõbeda. Pronks jäi Mirja Virve päralt.
Väljavõte tulemustest:
Mehed 25,7 km
1. Peeter Pihl Saue Tammed 2:41.20
2. Timmo Tammemäe SK100 2:41.44
3. Alar Abram Saue Tammed 2:45.18

Naised 17,1 km
1. Liis Johanson OK Kobras 2:15.17
2. Merike Vanjuk OK Kape 2:21.36
3. Mirja Virve OK Kobras 2:22.05

Juunioridest tulid Eesti meistriteks Rene Post (OK Kobras) ja Kerstin Uiboupin (OK Võru).