Uudis

Timo Sild alustas hooaega maailmameistri alistamisega

Timo Sild alustas hooaega maailmameistri alistamisega

Ajal, mil Eestis metsades on aprilli kohta tavatult paks lumi, kogunes suur osa Baltikumi orienteerumisparemikust hooaja avavõistlusele Kuramaale Lätis. Salduse lähistel toimuva Kurzeme kevade nimelise võistluse avapäeval joostud lühirada oli maailma edetabelivõistlus, kus meesteklassi startisid muuhulgas mullune lätlasest maailmameister Edgars Bertuks ja 2008. aasta Euroopa meister Dmitri Tsvetkov Peterburist. 6,3-kilomeetrisel rajal näpsas esikoha suurfavoriitide ees hoopis Eesti meeste edetabeli esinumber Timo Sild, kes edestas Tsvetkovi 16 ja Bertuksit 63 sekundiga. Neljandaks tuli võitja noorem vend Lauri kaotusega 1.25.
Naisteklassis oli ainukese eestlasena võistelnud Kirti Rebane neljas.
Teise esikoha tõi Eestisse kuni 18-aastaste neidude klassis Triinu Rooni, kes treenib esimest aastat Audentese Spordigümnaasiumi Otepää filiaalis.