Uudis

Tallinna Orienteerumisnädalal selgus Eesti MM-koondis

Laupäeval, 22. juunil lõppenud Tallinna Orienteerumisnädalal tehti 19 riigi sportlaste poolt 6 päevaga 3000 stardikorda. Nädal pakkus väga erinevas formaadis võistlusi, millest esmaspäevane sprint ja reedene lühirada kuulusid maailma edetabelivõistluste hulka.
Kadriorus toimunud sprindi võit läks meesteklassis Soome koondislasele Mårten Boströmile. Kenny Kivikas oli teine, kaotades 3,1 km pikkusel rajal napi 11 sekundiga, kuid kindlustades sellega endale koha Eesti koondises MM-i sprindidistantsile.
Naisteklassis oli kiireim Annika Rihma, kes edestas juunioride MM-sprindi hõbedat, tšehhitari Šarka Svobodnat 22 sekundiga. Ka Annika Rihma tagas sellega endale koha Eesti MM-koondises.
Kolmapäeval joosti Tallinna Vanalinnas City Race, mille formaat – kuni tunnine võistlus sprindikaardiga linnamaastikul, on välja kasvanud Londonist.
Orienteerumisnädala Finaal toimus aga Põhja-Kõrvemaa looduskaitsealal, kus kahe distantsi summas tõid edu kogemused ja orienteerumistehniliste vigade vältimine. Põhiklasside võitjateks tulid kauaaegsed koondislased Andreas Kraas ja Merike Vanjuk.
Tallinna Orienteerumisnädal pani lõplikult paika ka Eesti koondise koosseisu juulis Soomes, Vuokattis toimuvatele maailmameistrivõistlustele. Kahe nädala pärast algavale MM-ile sõidavad meestest Timo ja Lauri Sild, Olle Kärner, Peeter Pihl, Kenny Kivikas ja Kristo Heinmann ning naistest Annika Rihma, Anu Åkerman ja Kirti Rebane.