Uudis

Lauri Sild tegi MM-il oma senise karjääri parima tulemuse

Lauri Sild tegi MM-il oma senise karjääri parima tulemuse

Orienteerumisjooksu MM-il Soomes, Vuokattis jagati täna lühirajal välja viimased individuaalmedalid. Maastik oli tehniliselt lihtsam kui eilsel kvalifikatsioonivõistlusel, kuid suurel kiirusel tuli vigu ette ka parimatel. Meestest üllatas 6,3 kilomeetrisel rajal venelane Leonid Novikov 9-sekundilise võiduga 11-kordse prantslasest maailmameistri Thierry Gueorgiou ees. Pronksi sai rootslane Gustav Bergman. Lauri Sild püsis esimesel poolel rajast medalikonkurentsis, siis väsis, kuid lõpetas siiski oma senise karjääri kõrgeima, 13. kohaga, kaotust võitjale kogunes 3.17. Viimati oli Eesti orienteeruja MM-il sellest parem 2006. aastal, kui Olle Kärner lõpetas tavaraja 8. kohaga. Täna tegi Olle Kärner stabiilse jooksu, tema lõppkohaks jäi 19., kaotus võitjale 4.35. Timo Sild jooksis raja avakolmandiku oma noorema vennaga võrdselt, kuid tegi pikal teevalikuetapil väga suure vea ja lõpetas luhtunud jooksu 43. kohaga.
Naistest ei saanud taas keegi vastu Simone Nigglile Šveitsist, kes võitis 5,0 kilomeetrisel rajal oma 23. MM-kulla, edestades rootslannat Tove Alexanderssoni 1.45 ja soomlannat Merja Rantaneni 2.34. Ainsa eestasena finaali jõudnud Anu Åkerman tegi parema soorituse kui kvalifikatsioonivõistlusel ja lõpetas 30. kohaga, kaotades võitjale 10.09.
Homme toimuvad viimase alana teatejooksud, meeste start antakse kl 13.55 ja naiste oma kl 16.00.