Uudis

,https://orienteerumine.ee/eol/uudised/797.jpg,2013/07/27 00:00:00,797

Eesti meeskond orienteerumise MM-il läbi aegade parimal kohal”

,https://orienteerumine.ee/eol/uudised/797.jpg,2013/07/27 00:00:00,797 Eesti meeskond orienteerumise MM-il läbi aegade parimal kohal”

Orienteerumisjooksu MM-il Soomes, Vuokattis olid viimase alana kavas teatejooksud. 38 meeskonna konkurentsis saavutas Eesti meeskond koosseisus Olle Kärner, Timo Sild, Lauri Sild oma kõigi aegade parima tulemuse, lõpetades seitsmenda kohaga. Senine parim oli kaks aastat tagasi Prantsusmaal saavutatud 8. koht. Tüüpilisel kivisel ja mägisel Skandinaavia maastikul toimunud võistluse avavahetusest tuli Olle Kärner kuuendana, vaid 41 sekundit liidrina lõpetanud Šveitsist. Timo Sild tõstis tänu ainulaadsele teevalikule pikal etapil võistkonna neljandaks, vahe liidriks tõusnud Ukrainaga oli finišis 1.40. Viimasel etapil tegi ka Lauri Sild väga hea jooksu, kuid paar viga tingisid siiski mõne nimeka konkurendi möödumise. Seitsmes koht tuli kaotusega 4.03 maailmameistriks tulnud Venemaale. Hõbeda sai Rootsi ning üllatuspronksi Ukraina. Eestist ettepoole jäid veel Šveits, Soome ja Norra.
Täielikud tulemused MM-i koduleheküljel.