Uudis

Eesti meeskonnale esimene MM-teatemedal läbi aegade!

Eesti meeskonnale esimene MM-teatemedal läbi aegade!

Rakveres toimuvatel rattaorienteerumise maailmameistrivõistlustel toimusid täna teatesõidud. Eesti esindusmeeskond koosseisus Lauri Malsroos, Margus Hallik, Tõnis Erm võitis esmakordselt MM-i teatemedali, lõpetades kolmandana. Stardist finišini juhtisid võistlust kolm meeskonda, mis omavahel medalid jagasid. Avavahetusest tuli liidrina Lauri Malsroos 3-sekundilise eduga Tšehhi ja 50-sekundilise eduga Soome ees. Teise vahetuse lõpuks tõstis Samuli Saarela liidriks Soome, Margus Hallik järgnes kaotusega 1.15 ning tšehhid omakorda 6 sekundit eestlaste järel. Ankruetapil said tšehh Krystof Bogar ja soomlane Jussi Laurilal ühes hajutuspunktis Tõnis Ermi ees pooleminutilise edu, mida Tõnisel enam tagasi teha ei õnnestunud. Raja lõpuosas edestas veel juunioride klassi kuuluv Bogar kindlalt Laurilat ja tõi kulla Tšehhile. Eestlaste kaotus võitjatele oli finišis 1.55 ja teisena lõpetanud soomlastele 24 sekundit.
Eesti naiskond (Eleri Hirv, Ingrit Kala, Maret Vaher) oli sunnitud ratta purunemise tõttu viimases vahetuses katkestama.
Laupäeval lõpeb MM tavarajavõistlusega Valgehobusemäel.