Uudis

,https://orienteerumine.ee/eol/uudised/994.jpg,2015/06/10 00:00:00,994

Lauri Malsroos võitis rattaorienteerumise sprindis EM kulla!”

,https://orienteerumine.ee/eol/uudised/994.jpg,2015/06/10 00:00:00,994 Lauri Malsroos võitis rattaorienteerumise sprindis EM kulla!”

Portugalis toimuvatel rattaorienteerumise Euroopa meistrivõistlustel oli teisel võistluspäeval kavas sprindivõistlus, mis sõideti maalilises Penha Garcia vanalinnas. Rada kulges suuresti käänulistel ja mägistel linnatänavatel, kust ei puudunud ka osavust nõudvad treppidest üles ja alla sõitmised.

Varasem maailmameistrivõistluste sprindi hõbeda ning teatevõistluse kuldmedaliomanik Malsroos läks 7,5 km rajale medalimõtetega. “Starti läksin teadmisega, et sprindis on mul kõige suuremad võimalused ning koht esikuuikus ja hea õnne korral poodiumil on reaalne“. Malsroosi algus oli rahulik ning liidriks tõusis ta vaheaegade järgi 19 min pikkuse võistluse juures alles pärast 14 minutit, kui möödus tolle hetkeni juhtinud prantslasest Cedric Beill’st.

Lauri Malsroos: „Raja tehnilises algusosas kaotasin sekundeid kindla peale sõites ja olukorda liigselt kontrollides. Edasi kulges sõit tõusvas joones ja lõpuosas olin vaheaegadega juba kindlalt parim.“ Võimsalt sõidetud viimased 5 minutit tõidki mehele 11-sekundilise võidu Valeriy Glukhovi ja 28-sekundilise võidu Ruslan Gritsani (mõl. Venemaa) ees. Lauri Malsroos: „Üldhinne sõidule oleks 5 lühikese miinusega ja sõiduga olen loomulikult rahul.” Järgides nüüdisaja trende, sõitis Malsroos võistluse jäiga esikahvliga.

Margus Hallik sõitis 27-nda tulemuse kaotusega Laurile 1.56, Riivo Roose 45. kaotusega 3.22 ning Arbo Rae 54. kaotusega 5.59.