Uudis

Juuniorid MM-i teates 12. ja 22. kohal

Juuniorid MM-i teates 12. ja 22. kohal

Norras Raulandis toimunud juunioride orienteerumisjooksu MM lõppes teatejooksudega. Nii nais- kui meesjuuniorid parandasid möödunud aastaga võrreldes oluliselt kohta ning olid vastavalt 12. ja 22. kohal.

Naisjuunioride jooks kulges kõigi kolm vahetust teise kümne keskel. Esimese vahetuse jooksja Margret Zimmermann saabus teatevahetusse 14. kohal, jäädes liidrina lõpetanud Norrast maha 5:48. Triinu Rooni jõudis vahetusse 16. kohal, kaotus liider Norrale kasvas 11:58-ni. Viimases vahetuses tegi hea jooksu Marianne Haug, kes tõstis võistkonna 12. kohale. Kahest vahetusest liidrina tulnud Norra jäi lõpuks Rootsi ja Šveitsi järel hoopis kolmandaks. Aasta tagusega 10 koha võrra tulemust parandanud Eesti naisjuuniorid kaotasid liidritele viimases vahetuses juurde vaid 2:38.

Noormeeste avavahetust alustas Heino Ollin vaheaegadega teise kümne lõpus, kuid teatevahetusse tuleku ajaks oli Eesti 28. kohal, kaotades Soomele 7:30. Teises vahetuses jooksnud Tanel Papp tõusis vaheaegade järgi küll vahepeal 22. kohale, kuid vahetusse jõudes oli ta 13:14-se kaotusega liider Soomele 25. Ankrumees Janek Piirisild suutis võistkonna tõsta lõpuks 22. kohale (+24:13). Möödunud aastal Bulgaarias saavutati 29. koht. Soome hoidis liidripositsiooni lõpuni ning Olli Ojanaho sai lühi- ja tavaraja kulla kõrvale nüüd ka kolmanda säravaima medali. Teine oli Norra ja kolmas Rootsi.

Riikidest olid Eesti võistkonnad 10. ja 15. kohal.