Uudis

Daisy Kudre MK-hooaja avaetapil 15.

Daisy Kudre MK-hooaja avaetapil 15.

Põhja-Soomes, Ylläsel, avati sprindivõistlusega suusaorienteerumise MK-hooaeg. Naiste 3,9 km rajal olid ülekaalukad venelannad, kes loovutasid esiviisikust vaid kolmanda koha soomlanna Milka Reponenile, võidu võttis Tatjana Oborina, teine oli Maria Ketškina. Eesti koondisest oli 15. kohaga parim eelmise hooaja terviseprobleemide tõttu vahele jätnud Daisy Kudre. Kaotus võitjale oli 1.18. Daisy Kudre kommentaar: „Tegin tehniliselt hea ja kontrollitud soorituse, kuid ei tunne ennast veel tõusudel piisavalt tugevalt, sealt tuleb suurem osa kaotusest“. Evely Kaasiku, kes tegi ettevalmistuse hetkeseisu kohta samuti igati korraliku sõidu, oli 22. (kaotus 1.59). Nooruke Doris Kudre ei suutnud vältida orienteerumisvigu ning pidi leppima 29. kohaga (kaotus 3.52).
Meeste 5,1 km rajal lahutasid esikolmikut omavahel 1-sekundilised vahed. Võitjaks tuli rootslane Ulrik Nordberg, kellele järgesid bulgaarlane Stanimir Belomažev ja 42-aastane (!) venelane Eduard Hrennikov. Eestlaste kohad: 36. Joonas Oja (kaotus 3.49), 41. Tarvo Klaasimäe (4.23), 43. Ilmar Udam (5.26).
Homme võisteldakse sprinditeates, iga võistkond koosneb ühest mehest ja ühest naisest. Eesti värve lähevad kaitsma paarid Joonas Oja-Evely Kaasiku ning Tarvo Klaasimäe-Doris Kudre.