Uudis

Suusaorienteerumise MK-etappidele sõitvas koondises kolm sportlast

Suusaorienteerumise MK-etappidele sõitvas koondises kolm sportlast

Suusaorienteerujate maailma karikasari jätkub 21.-27. jaanuaril teise osavõistluste ringiga Saksamaal Oberwiesenthalis, kuhu sõidab Eestit esindama kolm sportlast – Daisy ja Doris Kudre ning Ilmar Udam. Lumepuuduses vaevelnud korraldajad said anda kinnituse ürituse toimumisest alles viis päeva tagasi, pärast 40 cm lumekihi mahasadamist. Nädala jooksul võisteldakse viiel MK-distantsil – sprindis, lühirajal, pikal rajal, sprinditeates ja traditsioonilises teates. Esimene võistluspäev on 22. jaanuaril.

Terviseprobleemide tõttu möödunud hooaja suuresti vahele jätnud koondise esinumbri Daisy Kudre prioriteediks on koondise treener-esindaja Raul Kudre sõnul tervis. „Arvan, et ta võiks sähvatada sprindis, kuid pikaks rajaks tal veel jaksu ei ole ja ta hoiab end tagasi, kuid peatse Euroopa MV hea stardikoha jaoks on tarvis koguda maailma edetabelipunkte“. Noorem õde Doris püüab üle sõita enda senist parimat kohta MK-sarjas, pikal rajal saavutatud 23. positsiooni tänavuse MK-hooaja algusest, ja kogub vormi juunioride MM-ks. Ilmar Udamilt ootab Kudre parimat tulemust sprindist.

Detsembri alguses Soomes toimunud esimese MK-ringi järel paikneb Daisy Kudre sarjas 22., Doris Kudre 24. kohal ning Ilmar Udam 31. kohal.

Suusaorienteerumiskoondist toetavad Rex suusamäärded, AS Värska Vesi, AS Paldiski Sadamad, ISC, Hekotek ning Kultuurkapital ja Värska vald.

Võistluste kodulehekülg: http://www.ski-orienteering.de/index.php/news.html
Uudis ERR Spordis: http://bit.ly/1SsgRZc

Markus Puusepp
Eesti Orienteerumisliit