Uudis

Daisy Kudre jõudis suusaorienteerumise MK-l esikahekümnesse

Daisy Kudre jõudis suusaorienteerumise MK-l esikahekümnesse

Saksamaal Oberwiesenthalis jätkus suusaorienteerumise MK-sari pika raja distantsiga.
Oma selle hooaja parima koha sõitis välja Daisy Kudre, kes sai eestlaste parimana 16. koha (1.17.36; kaotus 13.28).
Ka teised eestlased on võistelnud tõusvas joones ning täna saavutasid nii Doris Kudre (21. koht) kui Ilmar Udam (25. koht) oma senise karjääri kõrgeimad kohad. Kuna Daisy Kudrel on 2013. aastast ette näidata MK-etapi 3.koht, siis tänane 16. ei olnud küll tema karjääri parim, kuid hooaja parim siiski ning kindel märk sellest, et ollakse õigel teel.
Naiste 15,7km pikkuse raja võitis Maria Kechkina Venemaalt (1.04.08), kes eelmised kaks võistluspäeva oli pidanud leppima hõbemedalitega. Oberwiesenthalis juba kaks kulda teeninud rootslanna Tove Alexandersson jäi täna Kechkinale selgelt alla (1.06.01; + 1:53), kuid võitis hõbeda oma koondisekaaslase Evelina Wickbomi (1.08.03, + 3.55) ees veenva eduga.
Meestest oli taas võitmatu rootslane Erik Rost (1.11.33), kellele järgnesid Eduard Hrennikov (kaotus +21 sekundit) Venemaalt ja Lars Moholdt (+1.11) Norrast.
25. koha saanud Ilmar Udam (1.22.11, +10.38) jäi oma sooritusega üldjoontes rahule, kaotus kogunes enamasti sõidukiiruse pealt, kuid natuke jäi kripeldama 1.KPsse minekul tehtud 1-minutiline viga ning paar teevalikuviga võistluse käigus.
Tulemused: http://eventor.orienteering.org/Events/ResultList?eventId=5198&groupBy=EventClass
MK-sari jätkub teisipäeval 26. jaanuaril sprinditeatega, kus Eestit esindavad Doris Kudre ja Ilmar Udam.

Maret Vaher
Eesti Orienteerumisliit