Uudis

Eesti sprinditeatevõistkonnale riikidest 8. koht

Eesti sprinditeatevõistkonnale riikidest 8. koht

Austrias Obertilliachis jätkuvatel Euroopa suusaorienteerumise meistrivõistlustel sõideti täna sprindi segateade kaheliikmelistele võistkondadele. Mõlemad liikmed läbisid kolm 8-9 minuti pikkust vahetust, kus rõhk oli teevalikuotsustel ja sõiduvõimul. Eile sadanud 40 cm lund ja tänane päikesepaiste tegid kitsastel suusaradadel edasiliikumise kohati vaevaliseks.

Eesti võistkonna sõit kulges langevas graafikus. Kui teise vahetuse järel oldi vaheaegade järgi 5. kohal, siis 5. vahetuse lõpuks oldi langetud 14. kohale. 6. vahetuse lõpuheitluses edestas Mattis Jaama Rootsi 3. võistkonda ja tõi võistkonna finišisse 13. kohal. Kaotus võitnud Venemaa 1. võistkonnale oli 4.19. Eesti võistkond koosseisus Piret Pärnik ja Ilmar Udam lõpetasid 15. kohal, kaotus 5.26.bRiikidest oldi 8. kohal täpselt nagu aasta tagasi Šveitsiski.

Daisy Kudre: „Füüsiliselt oli hästi raske, sest suusarajad olid rajad ülipehmed ja kitsad, kepid ja suusad vajusid läbi. Kohati oli tunne, et matkasimise, kuna kitsastel radadel tekkisid tropid. Orienteerumistehniliselt oli lihtne võistlus, tegin ühe 10-sekundilise eksimuse.“

Mattis Jaama: „Olen rahul enda sõidetud esimese ja kolmanda ringiga sooritusega, kolmas oli ka orienteerumistehniliselt lihtne. Teisel ringil tegin paar väikest viga, mis maksid võimaluse sõita 6 sekka. Füüsiliselt andis tunda viibimine keskmäestikus 1400 m kõrgusel.“


Hästi esinesid päeva esimeses pooles individuaalses sprindis võistelnud noored ja juuniorid. Andres Rõõm sai noorte EM-il 9. koha ning Doris Kudre juunioride MM-il 11. koha.
Noorte EM: Andres Rõõm 9., Kaarel Vesilind 22., Ragnar Rooba 27. ja Karel Sander Kljuzin 28; Kaisa Rooba 13., Kristel Kõivo 14. ja Kelly Vildek 40.
Juunioride MM: Doris Kudre 11., Jonne Rooma 27. ja Silvia Luup 28.; Rimmo Rõõm 28., Kevin Hallop 35. ja Georg Caius Kutsar 38.