Uudis

Sumedas suveöös tulid meistriks Sander Vaher ja Eleri Hirv

Sumedas suveöös tulid meistriks Sander Vaher ja Eleri Hirv

Nohipalo järvede ümbruses toimusid sumedas suveöös Eesti meistrivõistlused öises orienteerumises.
Seikluslik öine rada meelitas metsa üle 220 huvilise. Valdavalt hea läbitavusega maastikul oli üksjagu laastamistööd teinud hiljutine torm ning kohati muutis tuulemurd liikumise üsna raskeks.

Meeste põhiklassi 10,7 km rajal ei olnud võrdset päeval sprindidistantsi võitnud Sander Vaherile. Kaitsejõudude Spordiklubi esindav Vaher oli liider stardist finišini. Juba veerandtunnise jooksu järel püüdis ta 6 minutiga kinni eespool startinud Ats Sõnajala (KEKRSK), kes suutis seejärel hoida liidri tempot peaaegu finišini ja teenis niimoodi hõbemedali. Ajad vastavalt 1:08.13 ja 1:14.45. Pronksile jooksis ennast ajaga 1:14.57 Peeter Pihl (Tammed).

Naiste põhiklassis said 7,3 km rajal liidrirollis olla kaks Võru klubi esindajat. Raja esimesel poolel juhtis Laura Joonas, kuid siis möödus temast pikal teevalikuetapil Eleri Hirv, kes kasvatas oma edu lõpuks ligi 3-minutiliseks. Ajad 1:02.59 ja 1:05.44. Piibe Tammemäe (SK100) teenis pronksmedali ajaga 1:13.30.

Juunioridest tulid meistriteks Janek Piirisild ja Marianne Haug (mõlemad OK Võru), kes olid võidukad ka päeval sprindirajal.