Uudis

Timo Sild MK-sarjas 36. Kenny Kivikas viimasel etapil 16.

Nädalavahetusel Šveitsis Aaraus toimunud MK-etappidega lõppes orienteerujate suvine maailma karikasari. Viimasest kolme võistlusega MK-ringist võtsid eestlastest osa Kenny Kivikas ja Peeter Pihl. Parima tulemuse eest hoolitses Kenny Kivikas, kes sai pühapäevases sprindis 16. koha.

Hooaja kokkuvõttes läks meeste klassis kaksikvõit Šveitsi: ülekaaluka võidu sai Matthias Kyburz (734 punkti), kelle edu kaasmaalase Daniel Hubmanni (427 p) ees oli üle 300 punkti. Kolmandaks tuli tavaraja maailmameister norralane Olav Lundanes (380 p). Šveitsi mehed on sealjuures võitnud MK-sarja viimasel üheksal aastal ning võidud on jagunenud just Hubmanni (6) ja Kyburzi (3) vahel.

Eestlastest said MK-sarjas punkte neli meest: Timo Sild 86 p (36. koht), Kenny Kivikas 81 p (39. koht), Lauri Sild 15 p (93.) ja Sander Vaher 10 p (105.).
Naiste MK-sarja esikolmikus olid kolme riigi esindajad: võitis rootslanna Tove Alexandersson (660 p); teine oli Judith Wyder (627 p) Šveitsist ja kolmas taanlanna Maja Alm (490 p).

Meie naistest said Annika Rihma 58. koha (42 p) ja Evely Kaasiku 64. koha (30 p).
Lisaks on eestlastest sel aastal MK-sarja punktiarvestuse võistlustel osalenud naistest Sigrid Ruul, Laura Joonas, Kerstin Uiboupin, Marianne Haug ja Maiki Maalberg ning meestest Kristo Heinmann, Peeter Pihl ja Ats Sõnajalg, kuid nemad pole MK-punktikohtadele jõudnud.

Eestlaste MK-sarja kõrgeima koha sel aastal jooksis välja Timo Sild (10. koht MM-i tavarajal). Kenny Kivika kontosse jäid 16. koht (MK Šveitsis, sprint) ja 19. koht Euroopa MV-l.

Koondise treeneri Elo Saue sõnul on tal eriti hea meel, et pärast mitmeaastast vahet on meil jälle mitu juunioride klassist põhiklassi jõudnud naist, kes treenivad ja võistlevad kõrgete eesmärkide nimel.