Uudis

Eesti suusaorienteerumise tipud võistlesid Davosis

Eesti suusaorienteerumise tipud võistlesid Davosis

Šveitsis algas suusaorienteerumise 6-etapiline võistlussari nimega Ski-O Tour. Eliitklassides on stardis suur osa maailma tipptegijatest seitsmest erinevast riigist. Eestist on stardis kolm meest – Mattis Jaama, Rimmo Rõõm ja Georg Caius Kutsar ning kolm naist – õed Daisy ja Doris Kudre ning Kaisa Rooba.

Kaks esimest võistluspäeva toimusid Davosis, u 1500m kõrgusel merepinnast . Esimesteks distantsideks olid ühisstardist tavarada ja eraldistardist lühirada. Rajad olid füüsiliselt nõudlikud, lühirada nõudis ka kiiret kaardilugemisoskust.

Eestlastest on mõlema päeva 12. kohaga olnud edukaim Mattis Jaama, kelle kaotus võitjale on olnud üsna väike.
Mattise kommentaar oma sooritustele: „SkiO-Touri kaks esimest etappi olid eelkõige füüsiliselt väga nõudlikud, praeguse kesise sõiduvormiga mul kõrgesse mängu asja ei olnud. Praegu polegi eesmärk kiire olla, kuna tähtsate võistlusteni on veel aega. Tuuri-nädala põhiline eesmärk on lihvida kaardilugemisoskust, esimesel kahel päeval olen oma eesmärgi täitnud – kaardiga olen hästi läbi saanud ning suuremaid vigu pole sisse lasknud. Šveitsi maastik on pakkunud huvitavaid radu ja senised emotsioonid on igati positiivsed. Näis, kas olen samal arvamusel ka peale järgmisi etappe, mis toimuvad kõrgusel enam kui 2000m üle merepinna.“

Naiste konkurentsis lõpetas Daisy Kudre mõlemal päeval 11. kohaga, kuid kaotus parimatele on olnud suhteliselt suur.
Daisy kommentaar: „Mõlemal päeval olen täitnud oma eesmärgid, milleks on eelkõige orienteerumistehniliselt hea sooritus ning võistlusmotivatsiooni kõrgel hoidmine. Kesk-Euroopa rajad nõuavad kiiret sõitu laiadel uisuradadel, mis pole kahjuks minu tugevaim külg. Pärast pikka võistluspausi on mu üldine füüsiline vorm üsna kehv, mistõttu kaotus võitjale oli mõlemal päeval suur. Minu eesmärgiks on jätkata tuuri motiveeritult ja läbi tugevate pingutuste oma vormi parandada.“

Esmaspäev on tuuril puhkepäev, siis jätkatakse juba u 2000m kõrgusel merepinnast Fideriser Heuberges, kavas on sprint ja jälitussõit.