Uudis

Eesti suusaorienteerujate duo esmakordselt Euroopa esiviisikus

Eesti suusaorienteerujate duo esmakordselt Euroopa esiviisikus

Soome idapiiril, Imatras võistlesid Euroopa parimad suusaorienteerujad täna sprinditeates. Kuue-etapilises teatesõidus sõitsid ühest mehest ja ühest naisest koosnevates võistkondades kumbki liige vaheldumisi kolm 3,2 km pikkust sprindirada.

Eesti esindusvõistkonnas sõitsid Daisy Kudre ja Mattis Jaama, kes püsisid kogu võistluse vältel riikide arvestuses esikuuiku konkurentsis ja pidid lõpuks vaid nelja sekundiga alla vanduma eelmise EM-i hõbedasele Bulgaaria duole Stanimir Belomažev-Antonia Grigorova. See tagas Eestile läbi aegade parima, viienda koha.

Medalid võitsid kolm suusaorienteerumise suurriiki järjestuses Venemaa, Rootsi, Soome. Venemaa ja Rootsi said sealjuures kirja võrdse aja 53.22, venelaste napi paremuse otsustas fotofiniš. Soome esindusvõistkond kaotas 1.20, Bulgaaria 3.13 ja Eesti 3.17.