Uudis

Sander Pritsik,Ragnar Rooba ja Kaarel Vesilind said EMi teates 4.koha

Sander Pritsik,Ragnar Rooba ja Kaarel Vesilind said EMi teates 4.koha

Soomes Imatral lõppesid teatesõitudega suusaorienteerumise tiitlivõistlused.
Eestlaste kõrgeimaks kohaks jäi M17 klassi poiste 4. koht (+7.20) noorte Euroopa meistrivõistluste arvestuses. Võistkonnas sõitsid Sander Pritsik, Ragnar Rooba ja Kaarel Vesilind. Võit jäi selles klassis Soome, hõbedale tulid Vene ja pronksile Tšehhi poisid.

Hästi sõitsid ka meie naisjuuniorid, kes saavutasid kolme Skandinaaviamaa ja Venemaa järel riikide arvestuses 5. koha (+13.30). Võistkonnas sõitsid Epp Paalberg, Kaisa Rooba ja Doris Kudre. Pjedestaalile jõudsid selles klassis: Soome, Venemaa ja Norra esindused. Meie neidude vahe kolmanda kohaga jäi alla 2 minuti.
Eesti meesjuuniorid said 10 riigi esinduse seas 7. koha (+12.55), Eestit esindasid Andres Rõõm, Georg Caius Kutsar ja Kevin Hallop.

Täiskasvanute EMil võitis meeste seas tihedas lõpuheitluses Rootsi võistkond Venemaa ees vaid 15 sekundiga. Pronksmedal läks koduradadel sõitnud soomlastele, ent vahe kahe esimesega oli juba üle 2 minuti. Eesti esindusvõistkond tulemust kirja ei saanud, kuid teine võistkond koosseisus Margus Hallik, Andres Saal ja Rimmo Rõõm olid 12 lõpetanud riigi seas 10. (+24.23). Väga hea sõidu tegid lõunanaabrid lätlased, kes jõudsid 5. kohale.

Naiste teatevõistlusel oli rajal vaid 6 riigi esindused ja eestlased taas tulemust kirja ei saanud. Esikolmik oli täna teistest selgelt kiirem. Võitsid venelased ja neile järgnesid Soome ja Rootsi naiskonnad.
Võistluste kodulehekülg: http://skiofinland.fi/en/results/

Suusaorienteerumise hooaja tippsündmusele, märtsi alguses Venemaal Krasnojarskis toimuvatele maailmameistrivõistlustele on Eestil plaanis välja panna ühe naiste- ja ühe meesteteatevõistkonna jagu sportlasi (3+3).