Uudis

58. Jüriööjooksul võidutses OK Ilves

58. Jüriööjooksul võidutses OK Ilves

58. orienteerujate Jüriööjooks peeti seekord Tallinna vanalinnas, võistluskeskusega Vabaduse väljakul.
Avavahetuses jooksis kindla liidrina OK Ilvese Kristo Heinmann, kes andis vahetuse Hannula-Katrin Pandisele üle Saue Tammede ees rohkem kui 2,5-minutilise eduga.
Teises vahetuses püüdis Kirti Rebane Saue Tammedest konkurendi rajal kinni ja joosis ka poole minutiga konkurentidel eest. Kolmandas vahetuses said liidervõistkonnad taas kokku, ent raja lõpuosas oli Oliver Kütt Ilvesest kindlam ja tõi võistkonna taas kindla eduga vahetusse. Veelgi enam, raja läbimise kontrollimisel selgus, et kahjuks sellele Jüriöööjooksule iseloomulikult on Saue Tammede jooksja võtnud vale KP ja nende tulemus läks tühistamisele. Sama saatus tabas mitmeid teisigi poodiumikohtadele konkureerivaid võistkondi, mis omakorda andis võimaluse veidi tagapool jälitajaile.
OK Ilvese liidrikoht oli aga kindle ja juba 20 aastat tagasi Ilvesega oma esimese Jüriöö jooksu võitnud Elo Saue ei vääratanud ka seekord ja andis ankrumees Kenny Kivikasele vahetuse üle turvalise nelja minutilise eduga.
Kõik näis selge olevat, ent võistluskeskuses külvas ärevust GPS teekondade jälgimisel tekkinud arusaam, et Kenny Kivikas on ühe KP vahele jätnud. See pinge ja ärevus kestis kuni raja läbimise kontrollini, mis tõi siiski selguse ja pingelanguse. Kõik oli korrektne ja OK Ilves võis nelja-aastase vahe järel taas võitu tähistada. Võiduajaks oli 3:08.17.
Teise koha teenis kokkuvõttes Peko esimene võistkond Karel-Sander Kljuzin, Emily Raudkepp, Reigo Teervalt, Anu Akerman ja Gion Schnyder ajaga 3:17.41. Kolmanda koha eest pidasid pingelise heitluse OK Võru IV ja värska OK Peko II võistkond, kus lõpuspurdis edestas Võru noormees Tanel Papp napi sekundiga konkurenti. Võistkonnas jooksid veel Janek Piirisild, Eva-Maria Truusalu, Jaagup Truusalu ja Triin Jäädmaa.
Noorte võistkondadest saavutas võidu Rakvere OK koosseisus Ragnar Rooba, Kelly Vildek, Siim turban, Kaisa Rooba, Erik Priks.
Veteranide seas võidutses SK Mercury Mati Korral, Anneli Pello, Priit Överus, Ingrid Piht, Danilo Piht. Neile järgnesid OK JOKA ja OK Kape.
harrastajate parimad olid võistkonnad Insenerehitus, SRD veteranid ja Lennubaas.