Uudis

Daisy Kudre teenis suusaorienteerumise MK-etapil 13. koha

Daisy Kudre teenis suusaorienteerumise MK-etapil 13. koha

Kudre sõnul näitas tulemus ühisstardist sõidetud 23 km pikkusel tavarajal, et tema treenitus on jõunud uuele tasemele ja ka orienteerumistehnilise polnud kurta. „Sain kindlust, et suvine ettevalmistusperiood on tõstnud vastupidavuse uuele tasemele, kuna suutsin pea 2-tunnise võistluse ühtlase tempo ja ilma suurema väsimiseta sõita. Raja algusosas kaotasin küll aega kehva teevaliku ja ühe väikse vea pärast, kuid üldjoontes olen ka tehnilise sooritusega rahul.“, kommenteeris Kudre võistlust.

Teist päeva järjest võitis rootslanna Tove Alexandersson, kes mitmeringilisel võistlusel heitles esikoha nimel pidevalt venelanna Mariya Kechkinaga, edestades teda lõpuks 55 sekundiga. Alena Trapeznikova jäi enam kui poolteisetunnisel võistlusel maha juba ligi 6 minutiga. 18. koha saanud Doris Kudre väsis poolel rajal, kuid oli rahul, et suutis raja lõpuni olla keskendunud ja teha hea orienteerumissoorituse.

26. koha saanud Mattis Jaama kommenteeris, et tundis 26 km pikkusel tavarajavõistlusel esimest korda, et jaksab sõita, kuid rahuolu jäi ühe orienteerumisvea taha. „Loomulikult polnud kiirus veel teab mis hea, kuid enesetunne oli selgelt parem. Kui ma oleksin suutnud vältida ühte suurt kolmeminutilist viga, saaksin hetkeseisundit arvestades võistlusega isegi rahule jääda“, ütles Jaama pärast võistlust. Esmakordselt sel nädalal MK-sarjas võistelnud juuniorieas Kevin Hallop murdis raja keskel kepi, mille ta sai küll varustusalas asendada, kuid kadunud keskendumise ja väsimuse tõttu jäi noormees 35. kohale.

MK 2. ring toimub veebruaris Bulgaarias koos Euroopa meistrivõistlustega ning kolmas ring märtsis USA-s. Veebruaris toimuvad Tartus ka üliõpilaste maailmameistrivõistlused suusaorienteerumises.