Uudis

Sprindikullad võitsid Värska OK Peko orienteerujad

Sprindikullad võitsid Värska OK Peko orienteerujad

Nädalavahetusel selgusid Värskas tänavuse aasta Eesti meistrid suusaorienteerumise sprindiradadel. Head lumeolud ja hästi ettevalmistatud tihe suusaradade võrk nõudis orienteerujailt head orienteerumissooritust ja õiget sõidurütmi.

Meeste eliitklassi 3,85 km ja 15 KP-ga rajal mahtus esiviisik poolteise minuti sisse, kusjuures kolmikvõit läks Värska OK Peko meestele. Magusa võidu saavutas Mattis Jaama, kes lõpetas ajaga 17.19 ja edestas klubikaaslasest Šveitsi koondislast ning tänavuse aasta Euroopa MV sprindi pronksimeest Gion Scnyderit 24 sekundiga. Eesti Mv pronks kuulus Even Toomasele ajaga 18.10.

Naiste 3,32 km ja 12 KP-ga rajal suutis vaid võistluse eeldatav favoriit Daisy Kudre otsusatavaid orienteerumisvigu vältida ja saavutas selge võidu ajaga 17.41. Järgnesid Evely Kaasiku OK JOKAst ja Kaisa Sander OK Ilvesest.
Meesjuunioride 3,34 km ja 13 KP-ga rajal võitis Oliver Kütt OK Ilves ajaga 20.59. Naisjuunioride 2,91 km ja 10 KP-ga rajal saavutas võidu Epp Paalberg Rakvere OK 17.12.
Noorteklassides võidutsesid noormeeste M18 klassis Sander Pritsik Rakvere OK, neidude N18 klassis Teele Telgma SK Saue Tammed, m16 klassis Ragnar Rooba Rakvere OK, N16 klassis Anita Laanejõe OK Võru, M14 Olle Ilmar Jaama Värska OK Peko ja N14 Birgit Rõõm OK Ilves.

Veteranide seas võitsid M35 klassis Vallo Vaher OK JOKA, N35 Kaili Ots Rakvere OK, M45 Kuno Rooba Rakvere OK, N45 Maret Vaher OK Põlva Kobras, M55 Mart Külvik, N55 Airi Alnek OK Võru, M65 Rein Kriks Rakvere OK.

Sama päeva pealelõunal toimunus sprinditeate võidud tõid põhiklassides koju korraldava klubi Värska OK Peko võistkonnad. Meeste 6×1,71-1,76 km ja 6x 8 KP-ga rajal oli kindlalt parim Värska OK Peko I võistkond, kus sõitsid Mattis Jaama ja Gion Schnyder. Järgnevatele medalitele toimus tihe heitlus, kus kuue võistkonna seast väljus hõbemedali võiduga Värska OK Peko II võistkond (Even Toomas, Kevin Hallop) ajaga 57.14 ja pronksmedali võitis Rakvere OK I võistkond (Joonas Oja, Priit Randman) 58.13.

Naiste 6×1,4-1,51 km ja 6×6-7 KP-ga rajal võitis samuti Värska OK Peko võistkond (Daisy Kudre, Ingrit Kala) ajaga 55.11. Järgnesid OK JOKA (Evely Kaasiku, Sigrid Ruul) ja OK Ilves (Kaisa Sander, Katrina Ojavee).

Juunioride sprinditeate kullad võitsid Rakvere OK võistkonnad, meestest (Sander Pritsik, Ragnar Rooba) ja naistest (Kaisa Rooba, Epp Paalberg).
Noorte vanuseklassides olid võidukad noormeestest Värska OK Peko (Olle Ilmar Jaama, Timo Kudre) ja neidudest OK Ilves (Brigitte Panker, Birgit Rõõm).

Veteranide võistlusklassides võidutsesid M40 klassis Värska OK Peko (Ain Fjodorov, Enn Jaama), N40 OK Põlva Kobras (Saima Värton, Maret vaher) ja M50 OK Ilves (Tiit Tali, Indrek Ümarik).


Uuel nädalal toimuvad Haanjas suusaorienteerumise üliõpilaste maailmameistrivõistlused.