Uudis

Öises metsas tulid Eesti meistriteks Laura Joonas ja Kristo Heinmann

Öises metsas tulid Eesti meistriteks Laura Joonas ja Kristo Heinmann

Eesti meistrid öises orienteerumises selgusid Viljandimaal Tääksi ürgoru nõlvade raske läbitavusega metsades. Põhiklassi võistlejaist suutsid kõike edukamalt öises pimeduses ja raskes läbitavusega metsas orieneerumisraja läbida ning krooniti Eesti meistriteks Laura Joonas OK Võru ja Kristo Heinmann OK Ilves.
Meeste 7,83 km ja 25 KPga rajal haaras Kristo Heinmann kohe raja alguses juhtohjad ja liikus väga hoogsal. Kuigi raja teises pooles tuli sisse ka üks selge orienteerumisviga, oli Kristo jooksukindlus ja kiirus selgelt teistest parem ning tasuks Eesti meistrikuld ajaga 1:04.39. Kahvatumatele medalitele toimus tasavägine heitlus Uku-Laur Tali Harju KEK RSK ja vanameister Olle Kärneri Rakvere OK vahel. Selle duelli võitis napi 12 sekundilise paremusega Uku-Laur Tali, lõpuaeg 1:13.20.
Naiste 5,21 km ja 16 KP-ga rajal haaras Laura Joonas raja keskosas liidripositsiooni ja suutis seda lõpuni hoida. Võidu ajaks oli 48.21. Järgnesid Kerstin Uiboupin OK Võru 51.19 ja Piibe Tammemäe SK100 54.25.
Juunioride seas tulid Eesti meistriteks Teele Telgma SK Saue Tammed ja Kaarel Hendrik Zernant OK Ilves.