Uudis

Daisy Kudre ja Mattis Jaama EM-il kaheksandad

Daisy Kudre ja Mattis Jaama EM-il kaheksandad


Türgis toimuvatel suusaorienteerumise Euroopa meistrivõistlustel võisteldi teisel võistluspäeval sprinditeates, kus ühest naisest ja ühest mehest koosnevad teatevõistkonnad läbivad kahe peale kuus lühikest vahetust.

Eesti esindusvõistkonnas läksid rajale Daisy Kudre ja Mattis Jaama, teises koosseisus Doris Kudre ja Kevin Hallop. Enne võistlust mahasadanud värske lumi ja keskmäestiku tingimustes aklimatiseerumise raskused muutsid võistluse eestlastele füüsiliselt väga raskeks. Ainsana tundis ennast igati hästi Kevin Hallop.

Kiire ja dünaamilise võistluse võitis Venemaa esinduspaar Alena Trapeznikova-Sergei Gorlanov ajaga 47.04. Hõbemedalid teenis Rootsi paar Tove Alexandersson-Erik Rost (+0.28) ning pronksi Norra paar Evine Westli Andersen-Jörgen Madslien (+2.25).

Eesti esindusvõistkond Daisy Kudre-Mattis Jaama kaotas kaheksandana võitjatele 4.11. Sama ajalise kaotusega, kuid mõne sentimeetrise eduga finišis oli kohal võrra kõrgemal Tšehhi võistkond. Eestlastest ettepoole jäid veel Soome, Bulgaaria ja Šveitsi võistkonnad. Eesti teine võistkond oli protokollis kolm kohta tagapool kaotusega võitjatele 6.46.