Uudis

Epp Paalberg taliuniversiaadil 11. ja Andres Rõõm 18.

Epp Paalberg taliuniversiaadil 11. ja Andres Rõõm 18.


Eesti suusaorienteerujad saavutasid Krasnojarskis toimuval taliuniversiaadil koondise parimad kohad ühisstardiga lühirajal.

Naisteklassis tegi hiilgava sõidu Epp Paalberg, kes kaotas 8,3 km pikkusel rajal võitjale ainult 2.21. Kümnes koht jäi vaid ühe sekundi kaugusele, selle napsas väga tugeva lõpuspurdiga tema eest itaallanna Stefania Corradini.
Tasavägises võistluses medalitele tuli võitjaks soomlanna Liisa Nenonen ajaga 37.07, hõbeda teenis venelanna Marina Vjatkina (+0.07) ja pronksi tšehhitar Petra Hancova (+0.19).

Epp Paalbergi kommentaar: „Sain stardist hästi minema ja püsisin ilusti parematega konkurentsis. Raja teises poole tulid kogneva väsimuse foonil sisse mõned väikesed teevalikuvead, kuid lõppkohta need väga oluliselt ei mõjutanud. Olen nii tänase kui ka oma eelmiste univerisaadistartidega rahul, sest olen vormi hästi ajastanud ja tegin siin hooaja parimad sooritused.“

Teiste eestlannade kohad: 21. Doris Kudre (+4.35), 27. Katrina Ojavee (+7.25), 28. Silvia Luup (+7.41), 32. Jonne Rooma (+11.09).

Meesteklassis oli heitlus medalitele veelgi pinevam, sest kolm liidrit olid 9,3 km pikkuse raja eelviimases kontrollpunktis koos ning otsustavaks sai teevalik viimasesse kontrollpunkti suusastaadionil. Kahest variandist valis kiirema ainsana norralane Jörgen Baklid, kes edestas tänu sellele finišis venelasi Sergei Gorlanovit kolme ja Vladislav Kisseljovi 12 sekundiga.

Eesti meestekoondise parima soorituse eest hoolitses juunior Andres Rõõm, kes alistas lõpuspurdiga tšehh Vojtech Matus’i ning saavutas 18. koha finišeerides +3.18 pärast võitjat.

Andres Rõõm: „Jään oma tänase esitusega rahule. Eelnevad võistluspäevad olid mul üpris ebaõnnestunud ning sellepärast stardipositsioon täna kehvavõitu. Minu plaan oli kohe teel esimesse punkti oma positsiooni parandada, et liidritega vahe minimaalne hoida. Suutsin rajal vigadest hoiduda, kuid tegin kaks ebaõnnestunud teevalikut. Rajal pidin terve võistluse vältel võitlema parema positsiooni nimel ja mul on hea meel, et suutsin ka finišisirgel oma võtta. Füüsiline vorm tundus hea ning suusavalik ja määrdevalik õnnestunud, suured tänud meie hooldetiimile!“

Teiste eestlaste kohad: 22. Kevin Hallop (+4.20), 29. Kaarel Vesilind (+5.53), 31. Sander Pritsik (+6.19), 33. Rimmo Rõõm (+6.56), 34. Georg Caius Kutsar (+7.03).

Järgmisena on Eesti parimatel suusaorienteerujatel ees MM-võistlused Rootsis, mis algavad 20. märtsil.