Uudis

Rattaorienteerumise maailmameistrivõistlustel ühisstardiga sõidus eestlastele keskpärased tulemused

Rattaorienteerumise maailmameistrivõistlustel ühisstardiga sõidus eestlastele keskpärased tulemused

Rattaorienteerumise MM-võistlustel Taanis sõideti viimase individuaal-distantsina ühisstardist tavarada, kus eestlaste lootused olid kindlasti kõrgemad, kuid parimaks jäi Lauri Malsroosi 14. koht.

Kolmandat aastat rattaorienteerumise MM-programmi kuuluva ühisstardist tavaraja võistlusele läks Malsroos vastu maailma edetabeli 8. numbrina, kuid arvestades Eesti esinumbri tänavust vormi, oli võimalik võidelda kõige kõrgemate kohtade eest. Kahjuks tegi ta võistluse esimeses pooles mõned orienteerumisvead, mistõttu jäi liidergrupist maha. Vahetult enne finišit kuulus eestlane siiski veel esikümnesse, kuid vale teevalik eelviimasesse kontrollpunkti langetas ta 14. kohale (+1.56). Kokku kogunes tal eksimusi rajal paari minuti jagu.

Teistest Eesti koondislastest tegi parima soorituse Riivo Roose, kes 85 mehe konkurentsis saavutas 42. koha (+7.06). Järgmised eestlased pidasid omavahel maha tulise lõpuheitluse, kust 50. kohaga väljus Priit Poopuu (+10.38), Marek Karm lõpetas kohe tema taga 51. positsioonil (+10.39).

Pingelise võistluse esikoha omaniku saatuse osas otsustas kolme Tšehhi koondislase lõpuheitlus, kust võitjana väljus Jiri Hradil (1.00.09). Hõbemedali saavutas Krystof Bogar (+0.01) ja pronksi Vojtech Stransky (+0.02). Esikuuikusse mahtusid seejuures vaid kahe riigi esindajad, sest 4.-6. kohale platseerus kolm venelast.

Naiste seas jätkas oma imelist seeriat Emily Benham-Kvale Suurbritanniast, kes võitis siin oma neljanda ja karjääri kaheksanda maailmameistrivõistluste kuldmedali (1.01.50). See tähendas, et lapse sünni järel tippsport naasnud britt võitis tänavusel MM-il kõik individuaalsed alad. Hõbemedaliga pidi leppima tänavu ühisstardist tavarajal Euroopa meistriks tulnud ja koduradadel võistelnud taanlanna Camilla Sögaard, kes kaotas võitjale vaid 6 sekundit. Pronksmedali võiduga üllatas maailma edetabeli 13. number Anastasia Svir Venemaalt (+0.10).

Meie ainsa naisvõistlejana MM-il osalenud ja juunioride klassis võistelnud Mari Linnus, kes pikal rajal oli saavutanud 40 neiu konkurentsis suurepärase 4. koha, ühisstardist võistlusel sarnast edu korrata ei suutnud. 18-aastane eestlanna tegi juba raja algusosas mõned suured orienteerumisvead, võitles tehniliste probleemidega ning lõpuks tulemust kirja ei saanudki. Kuid kahtlemata võib ta oma MM-i kordaläinuks lugeda ning juunioride maailmameistrivõistlustel saab ta osaleda veel kahel järgnevalgi aastal.

Fotol: Lauri Malsroos (autor Rainer Burmann)