Uudis

Timo Sild sai orienteerumise MMi lühirajal 13. koha

Timo Sild sai orienteerumise MMi lühirajal 13. koha

Norras Ostfoldis toimuvatel orienteerumisjooksu maailmameistrivõistlustel krooniti lühiraja maailmameistriteks naistest Tove Alexandersson Rootsist ja meestest Olav Lundanes Norrast, Eesti parimatena said Timo Sild 13. (+2.54) ja Evely Kaasiku 32. koha ( +8.27). Laura Joonas oli 44. (+13.02).
Meeste arvestuses tuli hõbedale Gustav Bergman Rootsist (+0.11), pronksile spurtis end kodupubliku kaasaelamise toel Magne Daehli (+0.29), kes lükkas ühe sekundiga sealt neljandaks Emil Svenski Rootsist. Olav Lundanesil oli tänane lühiraja kuldmedal juba kümnes MMi kuld, kokku on tal MMi medaleid 17.
Timo Sild liikus rajal hästi ning lõpetas liidrina, kuid tihedas konkurentsis maksid rajal tehtud kaks pooleminutilist viga niipalju, et lõpuprotokollis tuli tal esikuuiku piirimail oleva koha asemel leppida tulemusega teise kümne alguses.
Naiste 5,5km 20KPga võistlust juhtis veel enne viimasele 1,5 kilomeetrile minekut Simona Aebersold Šveitsist 10 sekundiga Tove Alexanderssoni ees. Paraku tegi tavaraja üllatuspronks Aebersold pärast võistluskeskuse läbimist järgmise punktiga 30-sekundilise suunavea, mis omakorda andis võimaluse Alexanderssonile, kes võitis oma üheksanda orienteerumisjooksu kuldmedali 5 sekundiga Aebersoldi ees. Pronksile tulid võrdse ajaga Venla Harju Soomest ja Natalia Gemperle Venemaalt (+ 1.45). Taas oli tihe naiste võistlus pronksmedalile: viiendana lõpetanud Anne Margrethe Hausken Nordbergil jäi medalist puudu 2 sekundit ja kuuenda koha saanud Sabine Hauswirthil Šveitsist 3 sekundit. Seitsmendal, Lina Strandil Rootsist jäi medalini 7 sekundit.
Evely Kaasiku tõdes finišis, et tundis end rajal füüsiliselt hästi, kuid andestamatu on ligi 4-minutiline viga, mis tuli, kui ta luges end 4. kontrollipunkti minnes paralleelsituatsiooni.
Laura Joonas ei jäänud oma tulemusega rahule ja tunnistas finišis, et tänane MMi maastik käis talle füüsiliselt üle jõu: „Raske oli. Iga samm siin maastikul on võitlus mööda ebatasast ja kõrge taimestikuga kaetud aluspinda, üles ja alla kivinukkidest, mida kaardipildilt välja ei loegi. Startisin nii ees, et jooksmist oluliselt kergendavaid sissetallatud radu praktiliselt polnudki. Võistlus läks pikaks,“ ei varjanud ta oma pettumust.
Homme selgitatakse orienteerumisjooksu maailmameistrivõistlustel viimase alana tiitlivõitjad teatejooksudes, kus Eestil on väljas nii meeste kui naiste teatevõistkond.