Uudis

Taas medal! Daisy Kudre võitis jälitussõidus hõbemedali!

Taas medal! Daisy Kudre võitis jälitussõidus hõbemedali!

Daisy Kudre võitis suusaorienteerumise MMil teise medali, kui tuli jälitussõidus Rootsit esindava Lisa Larseni järel hõbedale. Oma esimese maailmameistritiitli võitnud Larsen startis seitsmendana, kuid tõusis kiire sõidu ja heade teevalikutega kiiresti juhtgruppi ning lõpuks ka liidriks. Kahest viimasest KPst läbisõidul käis duell Daisy Kudrega sekund-sekundis, paremad teevalikud ja kiirem suusatamine tõid võidu ja maailmameistri tiitli seekord Lisa Larsenile (01:05:44). Kudre kaotas 19 sekundiga (01:06:06) ning võitis hõbemedali. Pronksile sõitis end kuuendalt kohalt startinud rootslanna Evelina Wickbom (01:06:09).

„Nägin Larsenit ees sõitmas, aga ei suutnud teda püüda. Tegin rajal ka mitu halba teevalikut, läksin kitsastele ja pehmetele radadele, kaotasin aega,” kommenteeris Daisy Kudre finišijoonel, olles hõbeda üle siiski üliõnnelik.
Evely Kaasiku tõusis kahe koha võrra ning lõpetas 19. (01:15:46). Doris Kudre langes seitse kohta ning lõpetas 22. (01:17:12). 25. positsioonilt startinud Epp Paalberg lõpetas jälitussõidu 24. (01:18:05).

11,3 km pikkusele 25 kontrollpunktiga rajale startis 38 naist, esiagsetel andmetel sai tulemuse kirja 31.

Jälitussõit oli maailmameistrivõistlustel kavas esimest korda. Varasemalt on seda sõidetud 2018. aastal Haanjas toimunud üliõpilaste maailmameistrivõistlustel ja 2019. aastal Krasnojarskis peetud taliuniversiaadil. Haanjas võitis naiste võistluse Anna Ulvensoen, Daisy Kudre sõitis end toona hõbedale.