Uudis

OK Võru mehed ja naised kaitsesid edukalt Eesti meistritiitleid

OK Võru mehed ja naised kaitsesid edukalt Eesti meistritiitleid


Orienteerumisklubi Võru tegi seda taas: nii nende esindusnaiskond koosseisus Laura Joonas, Eleri Hirv, Kerstin Uiboupin kui esindusmeeskond, kuhu kuulusid Jaagup Truusalu, Jonatan Karjus ja Lauri Sild võitsid Eesti meistritiitlid teateorienteerumises. Sealjuures oli see Võru meestele sellel sajandil alles teine järjestikune võit, aga Võru naistel lausa kuues järjestikune!

Rajameister Raido Mitt korraldajaklubist Põlva Kobras pakkus Põlvamaal Liival teist päeva järjest tõelise orienteerumiselamuse: tehnilisel maastikul ja rohkete hajutustega rajal mängis hea soorituse puhul suurimat rolli iseseisev veatu orienteerumine ning eelkõige tehtud orienteerumisvigade tõttu vahetusid rajal liidrid mitu korda.

Mõlemas võistlusklassis oli teise vahetuse pikkus ca 1/3 lühem kui esimese ja viimase vahetuse oma, mis andis klubidele taktikalist mänguruumi ning pakkus jõukohast võistlust ka täispika põhiklassi rajaga mitte nii hästi toimetulevatele.

Naiste avavahetusest tuli esimesena Marianne Haug (01.01.47) OK Võru II võistkonnast, hilisem liider, OK Võru I võistkond, kus avavahetust jooksis Laura Joonas, andis teate Eleri Hirvele üle ligi kolmeminutilise kaotusega klubikaaslasele.
Eleri Hirv jooksis oma vahetuse veatult ning andis teate Kerstin Uiboupinale üle juba turvalise 13-minutilises eduga.
Teisele kohale oli pärast teist vahetust tõusnud OK Kape, kus Merike Vanjuk jooksis välja vahetuse parima aja (46.17).
Kolmandas vahetuses näitas päeva kiireimat minekut taas Evely Kaasiku (OK JOKA, 48.59), kuid 18-minutilist vahet OK Võruga ta tagasi teha ei suutnud. Küll aga möödus Kaasiku rajal 5-minutit enne teda metsa saanud OK Kape esindajast Margret Zimmermannist ning tõi OK JOKA teisena finišisse. OK Kape esindusnaiskonnale 3. koht.

Meeste avavahetuse kiireim oli Värska OK Peko esindaja Sergei Rjabõškin (57.12). Ats Sõnajalg (Harju OK) jäi maha 47 sekundit ning kolmandana andis teate üle Tartu Katoliku SK esindaja, alles 15-aastane Chris Marcus Krahv (+1.37).
OK Võru I meeskonna avavahetuse jooksja, 33-aastane Jaagup Truusalu finišeerus alles 12. kohal, kaotades liidrile +8.53.
Teises vahetuses tõstis oma meeskonna liidriks Võru klubi teise koosseisu jooksja, 17-aastane Jürgen Joonas, kes näitas vahetuse teist aega (48.34). OK Võru I võistkond tõusis samas 12. kohalt neljandaks, kui teist vahetust jooksis vahetuse kiireimat aega näidanud Jonatan Karjus (47.41), Võru meeskondade vahe ankruetapi alguses oli 4.29. Kogenud Lauri Sild ankruvahetuses ei vääratanud, joostes välja vahetuse suveräänselt kiireima aja (49.33) möödus Sild rajal kolmest võistkonnast ja tõi Võru I meeskonna Värska OK Peko ja OK Võru II ees võitjana finišisse.