Uudis

Eesti Orienteerumisliidu teenetemärgi pälvis Mati Poom
Liisa Maksimovi foto: Mati Poom Eesti meistrivõistlustel Kuressaares 2021

Eesti Orienteerumisliidu teenetemärgi pälvis Mati Poom

Eesti Orienteerumisliit (EOL) annab alates 2017. aastast välja teenetemärki, millega tunnustatakse isikuid, kellel on väärilisi teeneid Eesti Orienteerumisliidu põhikirjaliste eesmärkide elluviimisel või tähelepanuväärseid saavutusi orienteerumisspordi arendamisel Eestis ja mujal maailmas. Äsjasel EOL üldkogul kuulutati välja teenetemärgi nr 8 laureaat – kauaaegne alaliidu tegevjuht Mati Poom.

Mati Poom on kogu oma tööelu pühendanud orienteerumisele – võistlejana, korraldajana, juhina. Aastatel 1966-1972 esindas ta korduvalt Eestit vabariigi koondise liikmena, 1969. aastal täitis meistersportlase normi. Aastatel 1975-1990 töötas Mati spordiühingu Kalev orienteerumisjuhina, olles samal ajal 1971. aastast õhinapõhine Eesti koondise tegevuse korraldaja (toonase Eesti Orienteerumisföderatsiooni treenerite nõukogu esimees). Aastatel 1990-1997 töötas ta Eesti Orienteerumisliidu tegevdirektorina, aastast 2006 on ta orienteerumisklubi TON juhatuse liige, alates 2013. aastast juhatuse esimees. Mati on jätkuvalt aktiivne võistleja ja tegeleb orienteerumisvarustuse maaletoomise ja müügiga.