Uudis

Eesti neidudele EM-teates pronksmedalid
Anett Liisa Parts, Harriet Koppel ja Mareli Vaher EM-pronksmedalitega. Foto: Raul Kudre

Eesti neidudele EM-teates pronksmedalid

Põhja-Soomes täna lõppenud juunioride MM- ja noorte EM-võistlustel suusaorienteerumises võisteldi viimase alana teatesõitudes. Eesti koondis pani võistkonnad välja naisjuunioride MM-arvestuses ning nii noormeeste kui neidude noorte EM-klassides.

Eestlaste parima koha saavutas neidude EM-arvestuses pronksi võitnud tiim koosseisus Anett Liisa Parts, Harriet Koppel, Mareli Vaher. Kahe vahetuse järel olid eestlannad veel viiendad, kuid Mareli Vaher möödus tehniliselt puhta sõiduga Tšehhi ja Läti võistkondadest ja tõi Eestile Soome ja Šveitsi järel pronksmedalid. Kaotust võitjatele kogunes 10.43.

Eesti noormeeste trio koossesisus Maanus Udam, Timo Kudre ja Chris Markus Krahv lõpetas kuuenda kohaga. Pärast ebaõnnestunud avavahetust oli Eesti tiimi koht kaheksas ja kaotus liidritele 5.23, kuid teises ja kolmandas vahetuses sõitsid Kudre ja Krahv liidritega praktiliselt võrdselt ning võistluse lõpus oli kaotust 5.35 ja võistkond tõusnud kuuendaks. Euroopa meistriks tuli Soome trio Rootsi ja Läti ees.

Ka naisjuunioride klassis tulid maailmameistriks soomlannad, Eesti võistkond koosseisus Birgit Rõõm, Liis Marii Kaso, Laura Elisabeth Christel Laan lõpetas üldjärjestuses 8. kohaga, kuid riikide arvestuses kuuendana (+19.49).

Täielikud tulemused: Results & Online – WSOC 2022