Uudis

Eesti täiskasvanute rattaorienteerumiskoondis esines Euroopa meistrivõistlustel viperustest hoolimata südikalt

Eesti täiskasvanute rattaorienteerumiskoondis esines Euroopa meistrivõistlustel viperustest hoolimata südikalt

20.-22. mail toimusid Leedus Ignalinas rattaorienteerumise Euroopa meistrivõistlused, mis olid ühtlasi ka selle hooaja esimesteks maailma karikasarja etappideks.
Eestlastel hooaja algus nii edukas kui varasematel aastatel ei olnud, aga sellest hoolimata tegid eestlased südikat sõitu.

SPRINT
Kümne rattaorienteerumise tiitlivõistluste medaliga pärjatud Lauri Malsroos sõitis võistluste avadistantsil koroona-aastate pausist ja vähesest võistlemisest tingitud rabeda sõiduga välja 12. koha.
Paremuselt teine eestlane oli 36. koha saavutanud Marek Karm, kes jäi esimesena ilma MK-punktidest. Ammu veteranide klassi kuuluvad Erik Aibast ja Priit Poopuu saavutasid endast palju noorematega võisteldes vastavalt 46. ja 48. koha. Esimest aastat täiskasvanute klassis sõitnud Sander Pritsik finišeeris 50. tulemusega; tiitlivõistluse debütant Mihkel Järve pidi oma sõidu kahjuks keti purunemise tõttu katkestama.

Naiste seas saavutasid suusaorienteerumises maailma absoluutsesse tippu kuuluvad õed Daisy KudreSchnyder ja Doris Kudre vastavalt 18. ja 19. koha. Mullu MM-i 15. kohaga eestlannade parima tiitlivõistluste tulemuse rattaorienteerumises välja sõitnud Eleri Hirve sõidu rikkusid sprindis tehnilised probleemid, mis ei lubanud enamat 31. kohast.

TAVARADA
Meeste 44,9 km pikkusel ja 24 kontrollpunktiga rajal tuli võtta üle 700 tõusumeetri. Meie koondise liider Lauri Malsroos saavutas tihedas konkurentsis 19. koha, mis tõstis Malsroosi koos eilse sprindi tulemusega MK-sarja üldarvestuses 14. positsioonile.
Maailma rattaorienteerumise tase on sedavõrd kõrge ka Venemaa koondise eemale jäämisel,  et TOP-50 hulka õnnestus tavarajal jõuda eestlastest 49. kohaga veel vaid Marek Karmil. 52. koha sõitis välja Sander Pritsik, kes ratta-o U23 MK-sarjas hoiab hetkel 13. kohta. Priit Poopuu ja Erik Aibast lõpetasid tavaraja jõuproovi 55. ja 58. kohaga, Mihkel Järve tulemus tühistati kogemata keelualasse sõitmise tõttu.

Meie parimana saavutas naistest 19. koha 34,5 km pikkusel 19 kontrollpunktiga ja 640 tõusumeetriga distantsil Eleri Hirv. Daisy Kudre-Schnyder, kes viimati võistles rattaorienteerumise täiskasvanute tiitlivõistlustel kaheksa hooaega tagasi vaid 20-aastasena, näitas taaskord oma kõrget taset lõpetades väga vähese erialase ettevalmistuse pealt ratta-o EM-i tavaraja korraliku 21. kohaga, tõustes sellega MK-sarja üldarvestuses 17. kohale. Doris Kudre sõitis välja 26. koha.

Noorte M17 klassis saavutasid tavarajal Timo Kudre 10. koha ja Renno Merenäkk 15. koha, Chris Marcus Krahvi tulemus tühistati.
Meesjuunioride seas lõpetas Mihkel Mahla 13. ja Raul Viitmaa 15. kohaga.

TEADE
Pühapäeval oli täiskasvanute klassis kavas segateatesõit (2 meest + 1 naine), kus Eestil oli välja panna lausa 3 võistkonda. Kahjuks aga oli eestlastel omajagu tehnilist ebaõnne, mistõttu kõrgesse mängu ei suudetud sekkuda.
Juba Eesti I võistkonna avavahetuses tuli Daisy Kudre-Schnyderil üle poole distantsist ketipurunemise tõttu joosta või sõita “tõukerattaga”, mistõttu jäädi liidritest kaugele ning 33 võistkonna seas saavutati koos Marek Karmi ja Lauri Malsroosiga lõpuks 22. koht, mis riikide arvestuses andis 12. koha. Kohe nende järel 23. kohal lõpetas Eesti III võistkond (Doris Kudre, Sander Pritsik, Mihkel Mahla). Eesti II võistkond (Eleri Hirv, Erik Aibast, Priit Poopuu) ühe mitte-registreerunud KP-märke tõttu tulemust kirja ei saanud.

Järgmised rattaorienteerumise suurvõistlused – täiskasvanute MM koos juunioride maailmameistrivõistlustega toimuvad 14.-20. juulil Rootsis Falunis.

Tulemused: https://eventor.orienteering.org/Events/Show/6738