Uudis

Evely Kaasiku jõudis MK-etapil veerandfinaali
Evely Kaasiku sprindirajal. Foto: William Hollowell

Evely Kaasiku jõudis MK-etapil veerandfinaali

Laupäevane MK-etapp Rootsis, kus kavas oli knock-out sprint, andis Eesti koondisele ainult ühe koha veerandfinaalidesse, selle teenis 10. kohaga oma eeljooksus Evely Kaasiku.
Meie koondise liikmete kohad ja tulemused eeljooksudes: https://eventor.orienteering.org/Events/ResultList…
Evely eeljooksust: “Rada nõudis kiiret ja tihedat kaardilugemist, kiiret teevalikute märkamist ja kiiret otsuste langetamist – see oli väga intensiivne igas mõttes. Taas jäi füüsiliselt varu, sest orienteerumiskiirus pidurdas, kuid vaatamata mõnele valele valikule püsis orienteerumine õnneks enam-vähem kontrolli all. Hommikul oli enesetunne ikka väga hea. Loodan, et ka veerandnaalis püsib tunne sama hea, siis on edasipääs poolfinaali täiesti reaalne.”
Oma veerandfinaaljooksu ühisstardist viie konkurendiga kirjeldab Evely järgmiselt: “Raja esimesed punktid olid metsas ja mul oli probleeme sprindi mõõtkavas kaardiga metsas orienteerumisega. Tegin esimesse punkti suure vea. Pärast seda õnnestus grupp uuesti kinni püüda ja tõusin isegi neljandale kohale, kohe esimese kolme selja taha. Lõpupoole liikusid esimesed kolm vaikselt eest ära. Pärast eel-eelviimast punkti oli vaja teha järsk pööre ja siis uuesti hoogu üles kiirendades tundsin, kuidas piimhape jõudis lihastesse kohale. Juba enne eelviimast läksid ka kaks ülejäänud konkurenti mööda ja ma ei suutnud nendega konkureerida. Pärast seda sörkisin lõpuni. Seekord siis nii, aga äge kogemus oli naine-naise vastu knock-outi joosta! See oli minu elu esimene selline võistlus viimaste aastate jooksul (pole ka ühtki treeningut jooksnud) – see oli suurepärane võimalus kiiruse võrdlemiseks! Sain väga väärtuslikku tagasisidet treeningutega jätkamiseks.”
Põnevad finaalid lõppesid rootslanna Tove Alexanderssoni ja šveitslase Matthias Kyburzi võitudega.