Uudis

Daisy Kudre-Schnyder võitis Euroopa meistrivõistlustel teise kuldmedali

Daisy Kudre-Schnyder võitis Euroopa meistrivõistlustel teise kuldmedali

Lätis Madonas jätkuvate suusaorienteerumise Euroopa meistrivõistluste teisel võistluspäeval võitis eilne kuldmedalist Daisy Kudre-Schnyder oma teise Euroopa meistritiitli, olles järgmisest konkurendist täpselt minuti kiirem.

Väga korraliku ja oma karjääri parima tulemuse, 7. koha sõitis täna välja ka Daisy õde Doris Kudre. Õele Daisyle jäi Doris alla 03.04. Epp Paalberg sai 15. koha (+05.26).

Daisy Kudre-Schnyderi järel tulid naiste 7,1 km pikkusel 20 kontrollpunkti ning 225 tõusumeetriga rajal hõbedale ja pronksile vastavalt Frida Sandberg Rootsist (+01.00) ja Anna Ulvensoen Norrast (+01.36).

“Täna õnnestus mul teha ideaalne sooritus, mis orienteerumises ei juhtu just sageli. Läti maastikud ja rajad sobivad mulle, ka suusad oli täna väga kiired,” jagas kahekordne Euroopa meister Daisy Kudre-Schnyder finišis rõõmsalt oma võidumuljeid.

Meeste 8,4 km pikkuse lühiraja võitis Linus Rapp Rootsist, kes tõusis liidripositsioonile alates teisest vaheajapunktist. Ülejäänud meeste medalikohad selgusid alles teel viimasesse punkti, kus Norra esindaja Jorgen Baklid eksis teevalikuga ning temast said mööda kaks soomlast: hõbedale tuli Aapo Viippola (+0.37) ja pronksile vaid kaks sekundit nõrgema ajaga Niklas Ekström (+0.39).

Eesti meeste kiireim oli taas Mattis Jaama, kuid tema pidi täna leppima 17. kohaga (+2.19). Mattise pöidlahoidjaid rõõmustas siiski vaheaegade tabel, millest selgus, et raja esimesel poolel kogunenud pea 2-minutilisele kaotusele tuli raja teisel, tehnilisemal poolel juurde vaid paarkümmend sekundit.

Teiste Eesti meeste kohad lühirajal:
34. Andres Rõõm +06:26
38. Kevin Hallop +07:56
41. Sander Pritsik +09:48

Kokku läks rajale 54 meest.

 

Võistlused jätkuvad pärast homset puhkepäeva reedel ühisstardist tavarajaga.
Võistluste koduleht: https://esoc2023.lv/

Fotol suusaorienteerumise EMi naiste esikolmik: Frida Sandberg (2.koht), võitja Daisy Kudre-Schnyder ja Anna Ulvensoen (3. koht). Foto Raul Kudre