Uudis

Värska OK Peko orienteerujad riisusid suusaorienteerumise Eesti meistrivõistlustel koore

Värska OK Peko orienteerujad riisusid suusaorienteerumise Eesti meistrivõistlustel koore

Võrumaal Kiidil 25.-26. veebruaril toimunud Eesti meistrivõistlustel suusaorienteerumises selgitati parimad sprindis, sprinditeates ja lühirajal ning kõigilt kolmel alal võitis oodatult naiste põhiklassis kuldmedali maailma edetabeli liider Daisy Kudre-Schnyder.

Kui laupäeval toimunud sprindis suutis Doris Kudre olla kolmel etapil oma õest Daisyst kiirem (finišis vahe Daisy kasuks +1.20), siis pühapäevasel lühirajal ei vääratanud Daisy kordagi ning tuli võitjaks õe ees lausa ligi kaheksaminutilise eduga (47.19, +7.41). Sprindis jõudis pronksile Birgit Rõõm (OK Ilves, + 4.01) ja lühirajal Kristel Kõivo (Värska OK Peko, + 15.19).
Sprinditeates jagati naistel välja vaid kaks medalikomplekti, need said Värska OK Peko esindus (Doris Kudre, Daisy Kudre-Schnyder) ja OK Ilvese naiskond (Birgit Rõõm, Brigitte Panker), kuna kolmanda võistkonnana startinud OK Peko II võistkond ühe märke puudumise tõttu tühistati.

Meeste põhiklassis võitis sprindis esimese kuldmedali 18-aastane Olle Ilmar Jaama, olles 20 sekundit kiirem oma vennast, Mattis Jaamast (mõlemad Värska OK Peko). Kolmandaks jäi hõbedast vaid 5 sekundit nõrgema ajaga Sander Pritsik (Otepää SK). Lühirajal pani Mattis Jaama oma kogemuse maksma ning sõitis alates teisest kontrollpunktist liidrina, läbides 7,7 km pikkuse 26KPga raja – mis oli põhiklassi naistel ja meestel sama – 43.24ga. Teise kuni neljanda koha peale käis esimestest meetritest alates tuline sekund-sekundis võistlus Olle Ilmar Jaama (+2.14), Kevin Hallopi (OK Värska Peko, +2.22) ja Sander Pritsiku (+2.24) vahel. Finišis lahutas noori mehi omavahel napp 6 sekundit.

Meeste põhiklassi sprinditeates läksid kirkamad medalid samuti Värska OK Peko duodele Mattis Jaama-Kevin Hallop ja Olle Ilmar Jaama-Timo Kudre. Kolmandaks tuli Otepää SK esindus Chris Marcus Krahv-Sander Pritsik.

Juunioriklasside kiireimad mõlemal individuaaldistantsil olid oma eakaaslastest peajagu üle – neidudest võitis mõlemad kullad Liis Marii Kaso (Rakvere OK) ja noormeestest Mehis Udam (OK JOKA).

Peakorraldaja Sixten Silla sõnul oli võistlejate tagasiside kasinate lumeolude tõttu jaanuarist edasi lükatud võistlusele ülimalt positiivne.

Rajameistrite brigaadi kuulusid lisaks Lauri Sillale, Kaur Kasele ja Taivo Timmuskile (planeerimine ning KPde metsaviimine) Mati Ojandu ja naaberklubist appi palutud Rein Zaitsev, kes tegid lumesaanidel ära suure töö, et viimasel nädalal maha sadanud lumerohkusest hoolimata said võistlejad nautida korralikke radu.

2023. aasta Eesti meistrivõistlused suusaorienteerumises on pühendatud Eesti Olümpiakomitee 100. sünnipäevale. Eesti meistrivõistluste arvestuses esikolmikusse jõudnud sportlased teenivad EOK 100 erikujundusega Eesti meistrivõistluste medalid.

Võistluste kodulehekülg (tulemused, etapiajad, GPS, fotogaleriid): https://www.okvoru.ee/eesti-mv-suusaorienteerumises_2023/
Fotol M21 sprinditeate start, vasakult Timo Kudre, Kevin Hallop (mõl. Värska OK Peko) ja Sander Pritsik (Otepää SK). Foto Sander Lembra