Uudis

Evely Kaasiku esmakordselt MM-il esikümnes
Evely Kaasiku teel finiši poole.  Foto: Aigar Pindmaa

Evely Kaasiku esmakordselt MM-il esikümnes

Orienteerumise maailmameistrivõistlustel Šveitsis joosti laupäeval lühiraja finaalvõistlus. Eestlastest jõudsid läbi  kvalifikatsioonivõistluse finaali Evely Kaasiku ning Lauri ja Timo Sild.

Naiste 4,8 kilomeetrisel rajal  tegi mullune EM-hõbe Evely Kaasiku tehniliselt väga hea soorituse, kuid pidi raja teisel poolel  võitlema ootamatu kõhupistega, mis tingis olulise tempolanguse. Kõigele vaatamata saavutas ta väga kõrge 10. koha, mis on tema senise karjääri parim koht MM-il. Senine parim oli 2017. aastal Eestis lühirajal saavutatud 16. koht.

Naiste maailmameistriks tuli vaatamata raja alguses tehtud vigadele oma füüsilise võimsuse maksma pannud rootslanna Tove Alexandersson ajaga 37.26. See oli talle 18. MM-kuld. Alexandersson edestas hõbemedalisti Natalia Gemperled (Šveits) 2.18 ja pronksi teeninud rootslannat Hanna Lundbergi 2.34. Kaasiku kaotas võitjale 7.22.

Ka meeste 5,9 kilomeetrisel rajal oli maailmameister teistest selgelt parem kui oma kolmanda tiitli lühirajal võitis kodukamaral võistelnud Matthias Kyburz täpselt kaheminutilise eduga lähima konkurendi ees. Hõbeda pälvis tema kaasmaalane Joey Hadorn ja pronksi suurüllataja Jannis Bonek Austriast (+2.07). Tehniliselt väga hea soorituse teinud Lauri Sild lõpetas 20. kohal (+8.09), raja alguses kaks viga teinud Timo Sild oli 24. (+8.24).

Täielikud tulemused: https://eventor.orienteering.org/Events/ResultList?eventId=7581&groupBy=EventClass