Uudis

Olle Ilmar Jaama alustas üliõpilaste MMi 5. ja 4. kohaga
Olle Ilmar Jaama lõpetab jälitussõidu neljandana, olles finishisirgel seljatanud kaks konkurenti. Foto: WUSOC2024

Olle Ilmar Jaama alustas üliõpilaste MMi 5. ja 4. kohaga

Üliõpilaste maailmameistrivõistlused suusaorienteerumises toimuvad murdmaa- ja laskesuusatamisest hästi tuntud Lenzerheides Šveitsis. Eesti üliõpilaskonda esindavad MMil kaks neidu – Liis-Marii Kaso ja Birgit Rõõm ning kolm noormeest – Olle Ilmar Jaama, Chris Marcus Krahv ja Timo Kudre. Võistluste programm algas sprindiga ning selle tulemuste järgi viitstardist jälitussõiduga.

Eesti koondise kõrgeimad kohad saavutas mõlemal päeval Olle Ilmar Jaama, kes läbis 2,4 kilomeetrise sprindiraja 5. ajaga, kaotades rootslasest võidumehele, Jonatan Ståhlile 41 sekundiga (võitja aeg 10.43). Chris Marcus Krahv sai 16. koha (+1.21), Timo Kudre oli 20. (+1.43). Hõbemedali võitis šveitslane Nicola Müller (0.01) ja pronksi soomlane Aapo Viippola (+0.05).

Jälitussõidus jättis sprindi võitja Ståhl startimata ning seetõttu neljandana startinud Olle Ilmar Jaama suutis vägeva lõpuspurdiga kahest konkurendist möödudes säilitada oma neljanda koha. 6,3 kilomeetrise raja finišis oli tema kaotus üliõpilaste maailmameistriks tulnud Nicola Müllerile 2.23. Hõbeda teenis Aapo Viippola (+1.33) ja pronksi šveitslane Jan Lauenstein (+1.43). Chris Marcus Krahv lõpetas 15. kohal (+5.36) ja Timo Kudre 19. (+6.51).

Olle Ilmar Jaama: “Tänane sõit oli füüsiliselt tõeline väljakutse, kuid õnneks suutsin tänu tehniliselt puhtale sooritusele kogu raja kõrges mängus püsida. See andis motivatsiooni ka raja teisel poolel kõik jõuvarud välja panna. Raja lõpus sain kokku kahe konkurendiga ning mõistsin, et neljas koht on võimalik. Otsustasin siis raja viimasel kolmel etapil kaardilugemisele enam mitte eriti keskenduda, vaid selle asemel valmistuda lõpuspurdiks, mis ka õnnestus. Tasuks neljas koht, millega võib tänast füüsilist seisundit arvesse võttes vägagi rahule jääda- võtsin sõidust kõik mis võtta andis.”

Naiste 2,3 kilomeetrisel sprindirajal tuli üliõpilaste maailmameistriks rootslanna Elin Schagerström ajaga 12.18, hõbeda teenis šveitslanna Eliane Deininger (+0.47) ja pronksi norralanna Synne Strand (+1.01). Liis-Marii Kaso sai 12. koha kaotusega 2.39 ja Birgit Rõõm 22. koha kaotusega 4.43.

Naiste 5,2 kilomeetrises jälitussõidus hoidsid Schagerström ja Deininger oma positsioone kindlalt lõpuni ja teenisid vastavalt teise kuld- ja hõbemedali. Võitja ajaks oli 30.33, hõbemedalist kaotas 1.11. Sprindi neljandalt kohalt tõusis pronksile teine šveitslanna, Delia Giezendanner (+2.27). Liis-Marii Kaso langes kahe koha võrra, lõpetades 14. positsioonil kaotusega 5.47, Birgit Rõõm säilitas oma 22. koha (+13.49).

Sprindi tulemused: https://eventor.orienteering.org/Documents/Event/7307/1/Results-Sprint

Jälitussõidu tulemused: https://eventor.orienteering.org/Documents/Event/7313/1/Results-Pursuit