Uudis

Rattaorienteerumise Euroopa MV sprindidistantside meistritiitlid läksid Taani ja Soome
EM sprint M21. Võitja Samuli Pökälä (sinine joon) ning Lauri Malsroosi (must joon) liikumisteed. https://event.trackcourse.com/view/emtboc-2024-sprint-m21/en

Rattaorienteerumise Euroopa MV sprindidistantside meistritiitlid läksid Taani ja Soome

Poolas Ostrodas rattaorienteerumise Euroopa meistrivõistluste avapäeval sprindis jäid eestlaste tulemused oodatust tagasihoidlikemaks: eelmise aasta pronksivõitja sellel distantsil nii Euroopa kui maailmameistrivõistlustel  Lauri Malsroos pidi eile leppima 31. kohaga. Kaotust võitjale Samuli Pökäläle Soomest kogunes 3.05.

Hõbemedali võitis üllatuslikult Leedu 25-aastane sportlane Ignas Ambrasas (+0.30). Pronksile sõitis soomlane Andre Haga (+0.54) ning neljandaks jäi tema koondisekaaslane Teemu Kaksonen (+0.56). Tiitlikaitsja Krystof Bogar Tšehhist lõpetas kuuendana (+1.09).

Teiste Eesti meeste tulemused:

45. Marek Karm (+5.00)

50. Sander Pritsik (+6:03)

57. Priit Poopuu (+9:09)

59. Mihkel Järve (+10:42)

Kokku oli stardiprotokollis 63 meessportlast.

Kui meestel jõudsid esikuuikusse nelja riigi sportlased, siis naistel lausa kuue riigi esindajad: võit läks Taani, Euroopa meistriks krooniti Nikoline Splittorff, kes läbis 5,9 km raja 24.12ga. Hõbemedali võitis leedulanna Gabriele Andrasiuniene (+0:39) ning kolmandaks tuli Prantsusmaa esindaja Constance Devillers (+2.25).

Eesti ainus naisteklassi esindaja Mari Linnus sai 31. koha (+8.11). Kokku läks rajale 44 sportlast.

Täielikud  tulemused: https://eventor.orienteering.org/Events/ResultList?eventId=8021&groupBy=EventClass

Ka noorte Euroopa MV arvestuses jäid eestlaste  tulemused avapäeval protokolli teise poolde.

Neidude N20 klassis sai  Marii Isabel Allikberg 15. (+6.29) ja tema järel Sandra Arak 16. koha (+6.55).

Kõik tulemused: https://eventor.orienteering.org/Events/ResultList?eventId=8025&groupBy=EventClass

Rõõmustav on rattaorienteerumise lai harrastajaskond Euroopas, neljas noorteklassis on Ostrodas kokku osalemas 120 võistlejat 17 riigist ning sprindidistantsi kuldmedalid võitsid nelja erineva riigi sportlased (Austria, Itaalia, Tšehhi ja Soome). Täiskasvanutel on registreerunud Euroopa MVtega parallelselt toimuvatele maailma karikavõistlustele 20 riigi sportlased.

Euroopa MV programm on sel aastal tihe ning tiilivõistlused jätkuvad reedest pühapäevani tavaraja, lühiraja ja teatesõitudega.