Uudis

Eesti meistrid selgusid Lätimaal

Eesti meistrivõistlused orienteerumisjooksu lühirajal ja teatejooksudes toimusid Lätimaal Riia lähistel.


Meeste 6,96km ja 21 KP-ga rajal võitis tasavägise võistluse Andreas Kraas EKJ SK-st ajaga 33.17, edestades napi 5 sekundiga klubikaaslast Olle Kärnerit. Pronksmedali jooksis välja Peeter Pihl SK Saue Tammedest ajaga 34.35.


Naiste 5,04km ja 17 KP-ga rajal oli seekord parim Annika Rihma OK Põlva Kobrasest ajaga 28.50. Kahvatumad medalid kuulusid SK  Saue Tammed naistele Viivi-Anne Sootsile ja Kirti Rebasele, kes kaotasid võitjale vastavalt 1.14 ja 1.28.


Juunioride ja noorteklassides võidutsesid N20 Vieda Lusa OK Võru, M20 Lauri Sild OK Võru, N18 Kaia Kivikas OK Ilves, M18 Raido Mitt OK Põlva Kobras, N16 Daisy Kudre Värska OK Peko, M16 Björn Panker OK Ilves, N14 Triinu Rooni OK Orvand ja M14 Veiko Vinkel OK West.


Teatejooksudes võidutses meestest kindlalt EKJ SK (Olle Kärner, Sander Vaher, Andreas Kraas) ajaga 2:06.18. Järgnesid tasavägises heitluses OK Võru (Jaagup Truusalu, Lauri Sild, Markus Puusepp) ajaga 2:13.17, edestades napi sekundiga OK Ilves meeskonda (Kristo Heinmann, Mati Tiit, Kenny Kivikas).


Naiste parim selgus alles lõpuspurdiga ja nobedaimaks osutus  OK Põlva Kobras (Annika Rihma, Maret Vaher, Liis Johanson).Järgnesid SK Saue Tammed (Kirti Rebane, Marje Venelaine, Viivi-Anne Soots) ja OK Orvand (Mariann Sulg, Triinu Rooni, Piibe Tammemäe).