Uudis

Suunto Gamesil jagati maailma edetabeli punkte

Suunto Gamesil jagati maailma edetabeli punkte

Nädalavahetusel Läsnal toimunud rahvusvaheline orienteerumisvõistlus SUUNTO GAMES kogus 651 osalejat.
Laupäevane meeste ja naiste eliitklassi võistluse tulemused läksid maailma edetabeli arvestusse. Võidukad olid Markus Puusepp (6,55km aeg 33:46) ja Piibe Tammemäe (4,44km aeg 31:06).

Mehed
1. Markus Puusepp, OK Võru 33.46
2. Lauri Sild, OK Võru 34.55
3. Timo Sild, OK Võru 35.43
4. Sander Vaher, EKJ SK 35.51
5. Olle Kärner, EKJ SK 35.58
6. Andreas Kraas, EKJ SK 36.43

Naised
1. Piibe Tammemäe, OK Orvand 31.06
2. Kirti Rebane, SK Saue Tammed 31.19
3. Merike Vanjuk, OK Kape 33.11
4. Maret Vaher, OK Põlva Kobras 33.39
5. Johanna Kiiski, Helsinkin Suunnistajat 37.21
6. Eleri Hirv, OK Võru 39.47

Ühtlasi jagati laupäeval välja ka medalid Eesti Orienteerumise Üliõpilasmeistrite arvestuses. Üliõpilasmeistrivõistluste esikolmik meeste seas oli Markus Puusepp, Lauri Sild ning Timo Sild. Naiste arvestuses võitis Piibe Tammemäe, Merike Vanjuki ja Eleri Hirve ees.

Pühapäevasele rajale starditi viitstardist vastavalt 1.päeva tulemustele.
Meeste eliidirajal suutis esikoha säilitada Markus Puusepp, kuigi raja algusosa kiiremini läbinud Lauri Sild suutis liidri kinni püüda ja raja teine pool läbiti mees-mehe võistluses. Otsustavaks sai viimane etapp, millega Markus Puusepp suutis väikese vahe sisse teha. Tasavägine võistlus käis ka kolmandale kohale. 15-sekundi sees pääsesid rajale Timo Sild, Sander Vaher ning Olle Kärner. Raja viimase kolmandiku alguses tekkisid väikesed vahed ning pisikese edumaa saanud Sander Vaher lõpetas kolmandana.

Naiste võitjaks tuli Kirti Rebane. Juba esimese etapiga suutis võitja kinni püüda liidrina rajale läinud Piibe Tammemäe ja järgmiste etappiga vahe sisse joosta. Raja keskosas eksis Piibe Tammemäe paaril etapil ning lõpu eel jõudis talle järele ka kolmandana alustanud Merike Vanjuk. Lõpukiirendus oli parem Piibe Tammemäel ja ta suutis teisene lõpetada.

P.Otstavel, LSF PT